Skip to main content

Föreläsning med Johannes Widlund från GOD JORD - "Ett hållbart liv"

En föreläsning om att göra val i livet som skapar förutsättningar för ett hållbart liv!

Varmt välkommen till en föreläsning om att leva ett hållbart liv. Hur kan vi enkla människor göra skillnad? Vad säger den moderna forskningen? Hur påverkar en kristen livsåskådning mina vardagliga val? Hur kan kristen tro påverka positivt i hållbarhetskrisens skugga?

Tänk om det finns ett bättre sätt att leva?
Medelsvensken konsumerar långt mer resurser och släpper ut mer växthusgaser än vad som är långsiktigt hållbart. Det innebär att vi genom att leva som snittpersonen är med och bidrar till att människor på mer utsatta platser redan nu, och nästa generation över hela jorden, behöver kämpa för att tillfredsställa sina mest grundläggande behov. När vi lever på det sättet går det rakt emot den bibliska principen, en kristen livsåskådning, att sätta andra före oss själva.

Bibeln erbjuder ett annat sorts liv än det världen ofta visar på. Ett liv levt för Gud och människor där varken naturen förstörs eller våra medmänniskor måste kompensera för vår livsstil. Det är en längtan och en vision som många delar, men som många också tycker är svår att efterleva.

Dagligen kan vi läsa om klimatförändringar, utdöende arter och andra miljöproblem som hotar hela planetens balans. Det talas om ny teknik och smarta reformer som lösningen, men kanske missar vi det mest centrala?

Under föreläsningen får du inspirerande svar på tre grundläggande frågor alla behöver kunna besvara för att vända om till hållbara härliga liv varför, vad och hur? Varför ska vi bry oss om planetens välmående?

Om föreläsaren
Johannes Widlund är ordförande för ”God Jord – kristna för miljö och rättvisa”, och livnär sig som föreläsare och konsult kring miljö och hållbarhetsfrågor. Han bor sedan en tid tillbaka med sin fru Frida i Örebro efter fem års studier i Uppsala inom fred, utveckling och miljökommunikation.
Läs mer om ”God Jord” här.
13:e april i år släppte Johannes sin bok ”God Jord och ett hållbart liv”
Missa inte chansen att få köpa en signerad bok på plats. Du kan annars köpa din bok på här.

Anmälan krävs inte men kom i god tid för att få bra plats!
Insläpp i Aulan från klockan 18:00.

För mer information:
Kontakta Andreas Wistrand på andreas.wistrand@bilda.nu eller på 019-601 53 50 (växeln)

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Karlskoga Folkhögskola
Rektor Lindholms väg 23
69144 KARLSKOGA

Mer inom Klimat och miljö

Open Mic – för en hållbar framtid!

Open Mic - var en del av lösningen! Varmt välkommen att anmäla dig till att dela tips och tankar kring hur vi kan skapa goda förutsättningar för ett hållbart liv och en hållbar framtid som värnar vår miljö! Läs mer nedan för mer information.

 • Plats
  Karlskoga, Karlskoga kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Tisdag 16:00 - 17:00
Läs mer
Ta hand om din klädgarderob

Ta hand om din klädgarderob

Lite dåligt samvete har vi väl alla för de där forna favoriterna längst in i garderoben. De där som bara skall lagas lite, sys om lite, förkortas eller förlängas för att kunna användas igen. Vad kan du då göra med kläderna i din garderob?

 • Distans
  Distans
 • Plats
  Zoom
 • Datum
 • Tillfällen
  Måndag 19:00 - 20:30
 • Tillfällen
  3 tillfällen
Läs mer