Skip to main content

Grundkurs i studioinspelning

Välkomna till en kurs med Roger Rådström där vi får lära oss olika sätt att jobba med studioinspelning. Roger är ett känt namn i Jämtland och övriga landet, Han har lång erfarenhet av att jobba med livescener och studio både som tekniker, producent och musiker.

Roger har även turnerat som kapellmästare, solist och musiker med bla Ola Salo och många andra väletablerade artister. Är du nyfiken på att lära dig om hur du kan jobba i en studio så är det här ett gyllene tillfälle att fördjupa dina kunskaper.

Kursen är upplagd på 4 tillfällen, 20/10, 21/10, 27/10 & 28/10 (onsdag och torsdag v 42 & 43) där vi går igenom hur man kan jobba i studiomiljön. Minimiantal för start 3 deltagare, maxantal 5 deltagare.

Lektion 1 (Teori)

Vad är och hur funkar en mikrofon?, Olika typer av mikrofoner, phantom-matning, olika användningsområden, live/studio, mikrofonförstärkare, gain, omvandlare (converter/ljudkort), latency, fas (polaritet), kablar och kontakter, stativ, puffskydd, avstånd, rumsakustik, ljudvågor

Lektion2 (Micka trummor)

1 mick, 2 mickar, 3 mickar (Glyn John, St OH+BD), fas & fullt sätt

Olika mickar bastrumma
2 mickar virvel, rumsmick (ar)

Lektion 3 (micka instrument och sång)

piano, ac-gitarr, elgitarr 1 el 2 mickar, sång, fiol, kör, synt

Lektion 4

Stereotekniker nära och avstånd
Välja mick billig/dyr
Q&A

Vill du veta mer: mail: mrwalkerstudio@gmail.com info@rogerradstrom.com Hemsidor: rogerradstrom.com rogerthatmusic.com YT-kanal: youtube.com/c/rogerthatmusic

 

 

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Film, foto och ljud

Nybörjarkurs i fotografi

Nybörjarkurs i fotografi

Drömmer du om att ta sådär fina foton som dina förebilder gör, men vet inte vilka inställningar du ska använda?

  • Plats
    Luleå, Luleå kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Lördag, Söndag 12:00 - 16:00
  • Tillfällen
    2 tillfällen
Läs mer