Skip to main content

“Sakta vi gå genom stan”- Pilgrimsvandring i Stockholm

Under hösten erbjuder Immanuelskyrkan och Bilda tre fristående tillfällen att pilgrimsvandra i Stockholm. Inga förkunskaper behövs och vandringarna är kostnadsfria.

Vad är pilgrimsvandring

En Pilgrimsvandring kan få bli en inre vandring i den yttre vandringens form. Syftet är att vi genom långsam vandring, reflektioner, tystnad och delande får hjälp att knyta an till det som är verkligheten i våra egna liv. Pilgrimsvandringen kan ge oss verktyg för det som är vår egen livsvandring.

Praktisk information

Telefon till ledaren Lars- Göran Olsson: 070-727 61 69

Startplats Sön 31 okt 13.30 – 15.30: Blockhusudden. Buss 67 från Karlaplan. Samling vid busshållplatsen.

Varje vandring avslutas vid Immanuelskyrkan och man har möjlighet att delta i gudstjänsten klockan 16.00.

Att tänka på

Se till att du har ätit lunch innan vandringen. Välj kläder efter väder, promenadvänliga skor och ta med en vattenflaska. OBS Under denna pilgrimsvandringen fungerar det ej att ta med sin hund.

Ledare

Lars Göran Olsson är pastor i Equmeniakyrkan sedan många år tillbaka. Det senaste 20 åren har han också varit aktiv inom pilgrimsrörelsen i Sverige och ansvarig ledare för många vandringsretreater.

Vi följer myndigheternas rekommendationer vid varje vandring. Anmäl dig senast en vecka innan vandringen. Först till kvarn. Max 15 personer. (Kan ändras pga pandemin)

 

Varmt välkommen!

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Religion och tro

Lär känna Equmeniakyrkans historia (kursstart framflyttad till 2 nov)

Lär känna Equmeniakyrkans historia (kursstart framflyttad till 2 nov)

År 2011 blev tre av Sveriges äldsta frikyrkosamfund ett i Equmeniakyrkans bildande. De tre bildarsamfunden utgör var och en viktig del av samhällsbygget under senare delen av 1800-talet och de bär alla på en spännande historia.

 • Distans
  Distans
 • Plats
  Zoom
 • Datum
 • Tillfällen
  Tisdag 19:00 - 20:30
 • Tillfällen
  5 tillfällen
Läs mer
Inzoomat- Katolsk folkbildning online

Inzoomat- Katolsk folkbildning online

En halvtimmes föreläsning som följs av samtal med föreläsaren biskop Anders Arborelius.

 • Plats
  Stockholms kommun, Stockholms län
 • Datum
 • Tillfällen
  Onsdag 19:00 - 20:00
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer