Skip to main content

Nybörjarkurs i fotografi

Drömmer du om att ta sådär fina foton som dina förebilder gör, men vet inte vilka inställningar du ska använda?

Du vill inte längre bara fota på autoläge, men har svårt att få kameran att göra som du vill. Det kanske känns överväldigande att förstå sig på alla knappar och testa själv, och du önskar bara att någon kunde hjälpa dig.

Känner du igen dig i beskrivningen? Då kan den här helgkursen vara någonting för dig. 

 
Den riktar sig till dig som vill ta kontrollen över kameran och upptäcka de stora kreativa möjligheter som öppnas upp genom att lära sig att fotografera i manuellt läge – nyckeln till att börja utnyttja din kameras fulla potential och ta de där riktigt fina bilderna. 

Sara Lindström, professionell rese- och äventyrsfotograf, håller nybörjarkurs i fotografi och delar med sig av tips och lärdomar som hon samlat på sig under åren. Kursen inleds med en teoretisk del inomhus, följt av en praktisk del där vi dag två övar med kameran utomhus. 
 
Ingen förkunskap krävs! Du behöver ha tillgång till egen kamera med möjlighet till manuella inställningar, dvs. kontroll över bländare, slutare, och ISO. Ta gärna med er manualen om ni är osäkra på hur ni ändrar inställningarna – Sara hjälper till med tolkningen.  

Datum: 9/10 och 10/10
Tid: 12:00 – 16:00
Plats: Mötesplatsen Bilda Luleå, Bangårdsgatan 2
Pris: 1 200 kr

Max 8 deltagare, först till kvarn gäller! Sista anmälan 27/9. 

Läs mer om Sara på saralindstromphotography.com 

Angående covid-19: Lokalen är anpassad för att vi ska kunna hålla avstånd och tvätta händer. Du tar med egen kamera. Du förväntas stanna hemma om du har förkylningssymptom.

Är du intresserad av en fotokurs vid annat tillfälle? Meddela i så fall intresse till henny.schelen@bilda.nu 

Fotograf till bild ovan: Sara Lindström

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Luleå Bilda Bangårdsgatan
Bangårdsgatan 2
97235 LULEÅ

Mer inom Film, foto och ljud

Grundkurs i studioinspelning

Grundkurs i studioinspelning

Välkomna till en kurs med Roger Rådström där vi får lära oss olika sätt att jobba med studioinspelning. Roger är ett känt namn i Jämtland och övriga landet, Han har lång erfarenhet av att jobba med livescener och studio både som tekniker, producen...

  • Plats
    Frösön, Östersunds kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Onsdag, Torsdag 18:30 - 21:00
  • Tillfällen
    4 tillfällen
Läs mer