Skip to main content

Konst och Förkunnelse

Vuxenutbildning i samarbete med KPN med Dominik Terstriep

En i serien av tre kurser där de två andra är ”Om Trons Grunder” med P. Ulf Jonsson SJ, Omberg 17-19 september och ”Leva evangeliet i vardagen” med P. Henrik Alberius OP, Åh Stiftsgård 1-3 oktober.

Det jag minns av min katolska uppväxt är framför allt bilder eller konstverk – i både hemmet och kyrkan. De gjorde starkt intryck på mig och är fortfarande levande. Bildminnet är förmodligen starkare än ordminnet. Konstverk är öppna och kan hjälpa att beskriva tron från olika perspektiv; de är tillämpad kristen tro. I denna kurs närmar vi oss genom olika konstverk viktiga trosinnehåll, med målet att lära sig att betrakta konst och därigenom bättre förstå vår tro. Pris: kursen kostar 1000kr per helg, Kateketer 600kr, Ungdomar 300kr.

Anmälningar kommer ske via KPNs hemsida, länken:

https://kpn.se/kurser-events/vuxenutbildningen/konst-och-forkunnelse

 

 

 

Dominik

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Rögle kloster
Dominikansystrarna
24791 SÖDRA SANDBY

Mer inom Religion och tro

Inzoomat- ”…försoning och broderlighet bland alla troende…”

Inzoomat- ”…försoning och broderlighet bland alla troende…”

Är den en dröm? Inte enligt påve Franciskus, som tillsammans med ledaren för Al-Azharuniversitetet i Kairo Ahmed Al-Tayeb inbjöd alla troende och icketroende människor till ett liv och en kultur i mänskligt broderskap 2019. Vad är katolsk lära om ...

 • Distans
  Distans
 • Plats
  Zoom
 • Datum
 • Tillfällen
  Onsdag 19:00 - 20:00
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer
Katolskt Konfirmandläger Berget 29-31 oktober 2021

Katolskt Konfirmandläger Berget 29-31 oktober 2021

Glädje, bön och tacksamhet är en naturlig effekt av evangeliet: att Gud har visat sin kärlek för oss människor i Jesus Kristus och kallar oss till liv i gemenskap med honom och med varandra. Välkommen till ett läger fullt av aktiviteter, undervisn...

 • Plats
  Rättvik, Rättviks kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Fredag, Lördag, Söndag 00:00 - 00:00
 • Tillfällen
  3 tillfällen
Läs mer