Skip to main content

Bokcirkel: Jack av Marilynne Robinson

Välkommen till höstens bokcirkel i Immanuelskyrkan! Tillsammans möts vi för att samtala om tro och liv utifrån den bok vi läser.

Saknar du att läsa böcker som du diskuterar med andra? Deltagarna möts fysiskt (men det kan ändras beroende på restriktioner och smittläge). Samtalet hålls på svenska och arrangeras i Immanuelskyrkan. Du behöver inte definiera dig som kristen eller vara en van kyrkobesökare för att vara med. Alla intresserade är välkomna!

Bokcirkel: Jack av Marilynne Robinson

Med romanen Jack återvänder Marilynne Robinson till den värld hon skildrat i romanerna Gilead, Lila och Hemma. Den här gången vänder hon blicken mot Jack Boughton och hans möte med prästdottern Della Miles. Deras relation är dömd på förhand av flera skäl: söderns raslagar är ett av dem, Jacks karaktärsdrag ett annat. Ändå tycks den bara växa.

Sagt om boken

”En triumf för romankonsten”
Kristoffer Leandoer, SvD, i recension av den engelska originalutgåvan.

Om författaren

Marilynne Robinson är en av de stora amerikanska romanförfattarna idag och hon nämns ständigt i Nobelprissammanhang. Med sin romansvit om den lilla staden Gilead har hon tagit både kritiker och läsare med storm, och på svenska har böckerna nått tiotusentals läsare.

Cirkelledare

Ledare för bokcirkeln är Lina Mattebo och Jaanus Teose.

Praktisk information

Deltagarna träffas vid fem tillfällen, varannan tisdag kl.18.30-20.00

Datum för träffarna

5/10
19/10
2/11
16/11
30/11

Sista datum för anmälan är fem dagar före kursstart.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Immanuelskyrkan Stockholm
Kungstensgatan 17
11353 STOCKHOLM

Mer inom Litteratur

Skrivarworkshop- LUST & NÖD

Skrivarworkshop- LUST & NÖD

Under 3 timmar söker vi skrivandets lust och nöd – när måste vi skriva? Hur hittar vi lusten till skrivandet? 

 • Plats
  Vindeln, Vindelns kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Lördag 09:00 - 12:00
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer

Vi läser – Storboksamtal  

Längtar du efter att läsa? Och göra det tillsammans med andra? Att tillsammans med andra och en bok tolka och utforska livet och tron? Studieförbundet Bilda erbjuder storboksamtal på Zoom för varje bok i satsningen Vi läser

 • Distans
  Distans
 • Plats
  Zoom videomöte
 • Datum
 • Tillfällen
  Onsdag 19:00 - 20:00
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer