Skip to main content

Kulningskurs med Karin Ericsson Back

Välkommen till en dag där din unika röst står i centrum! Genom enkla och effektfulla övningar letar vi oss fram till kärnan i våra röster och hittar luftflöde, klang och kraft.

Vi kular och ropar tillsammans, i mindre grupper och även solistiskt om du vill. Lär dig grunden i den speciella roptekniken där rösten ljuder starkt i ett kraftfullt uttryck. Kursen ger dig konkreta övningar för att du sedan ska kunna fortsätta utforska och praktisera kulning på egen hand. Utveckla din röst och få den låta som du vill. 

Inga förkunskaper krävs, bara lust till att använda din röst. Även du som kulat förut har stort utbyte av kursen då vi inspireras av varann och skillnaderna i våra röster och uttryck. Utlärning sker på gehör, inga noter eller textblad används, det är lyssna och sedan härma som gäller. Du får också lära dig några vallvisor med den speciella tonskalan som är karaktäristisk för kulning och rop. Glädje, sång, rop och kulning i skön förening!

 

Ta gärna med något att anteckna på och inspelningsmöjlighet, t ex. mobiltelefon.

 

Karin Ericsson Back är yrkesverksam sångerska och folkmusiker. Med en gedigen musiker- och pedagogutbildning från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm har hon byggt upp en bred plattform där hon arbetar mångfacetterat med scenframträdanden, musikkomposition, sång- och kulningskurser och kördirigering. För mer info om Karin se: www.karinericssonback.se

 

Röster från tidigare kursdeltagare:

 

”Så rolig kurs! Att få använda rösten, eller hela kroppen, att ta plats och att våga. Känner mig glad i hela kroppen och stor tacksamhet.” Åsa, sept-2019

 

”Karin är så kunnig i ämnet, proffsig på att lära ut – nu ska jag hem och öva!” Annika, sep-2019

 

”Du är en mycket bra pedagog Karin och jag har känt mig så trygg och glad trots att kulning är okänd mark för mig.” Anna-Lena, sep-2019

 

Anmälan till kursen gör här på hemsidan.

När: 21-22 Augusti

Plats: Acksjöns kapell i Mariebergsskogen, Karlstad

Mat: Kaffe och te ingår och finns i kapellet. Laxsallad/bönfiffssallad samt smörgås och kaka finns att beställa på startdagen eller köpa via Naturrum i Mariebergsskogen.

Kursavgift: 1600kr (kommer som faktura).

Sista anmälningsdag är 12 Augusti

Vid avhopp efter sista anmälningsdatum faktureras hela summan så vida inte giltigt läkarintyg kan visas upp.

 

Dagsprogram

 

LÖRDAG

9-12 Kurstid

12-13.30 Lunch och reflektionstid

13.30-16.30 Kurstid

 

SÖNDAG

10.00-13.00 Kurstid

13.00 Lunch, reflektionstid, hemfärd

 

 

 

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Acksjöns Kapell
Mariebergsskogen
65184 KARLSTAD

Mer inom Musik

Open Mic på Ungdomens Hus!

Open Mic på Ungdomens Hus!

Testa din nya rap, spela en låt eller varför inte läsa en monolog? Välkommen till Open Mic på Ungdomens Hus.

 • Plats
  Uppsala, Uppsala kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Måndag 18:00 - 21:00
Läs mer
Småbarnsmusik (0-4 år) – Intresseanmälan

Småbarnsmusik (0-4 år) – Intresseanmälan

Utveckla kropp och knopp med sång! Detta får du lära dig: traditionella och nya sånger, rörelser till musik samt spela på rytminstrument.

 • Plats
  Örebro, Örebro kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Måndag 00:00 - 00:00
 • Tillfällen
  15 tillfällen
Läs mer

Mer inom Folkmusik

Låtspelskurs med Sven Midgren

Låtspelskurs med Sven Midgren

Välkommen till en låtspelskurs med Sven Midgren – Han vill göra en kurs som bygger på materialet från Nils Anderssons tidigaste uppteckningsresor i Skåne på 1880-talet. Med lite extra fokus på stråkföring och rytmik. Det blir därmed låtar från söd...

 • Plats
  Rättvik, Rättviks kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Måndag, Tisdag, Söndag 10:00 - 16:00
 • Tillfällen
  3 tillfällen
Läs mer