Skip to main content

Digital kurs: Stärk din röst och ditt framträdande

Att förkroppsliga idéer och förmedla sin mening på ett autentiskt vis kan vara utmanade. Den här kursen ger dig möjligheten att träna och lära dig förmedla känslor, tankar och koncept på ett tydligt och dynamiskt sätt.

Har du en önskan att utveckla och öka din förmåga att uttrycka dig på ett mer genuint och ärligt sätt? Kanske i familjen vid middagsbordet, i zoom-mötet med kollegorna eller bara i kön i mataffären. Du kanske vill lyckas fånga en publik och förmedla en berättelse, ett tal eller en guidning. I din professionella roll eller i ditt privata liv. Kursen passar alla, i din roll som chef, dig som sjungit i kör eller stått på teaterscen i 10 år och dig som helt enkelt vill skapa självförtroende i ditt tal och framförande.

I den här kursen får du lära dig tekniker att göra framföranden väl och förmedla dina ord på ett framgångsrikt sätt. Vi delar med oss av våra utmaningar och mål med röst och framföranden. Vi kommer bland annat identifiera vad som gör en röst dynamisk, öva på berättelse och ”Att ta ett rum” fysiskt och energimässigt. I kursen får du olika övningar för röst, kropp och känsla mellan varje tillfälle, dessa går vi sedan igenom tillsammans. Kursen är digital via Zoom, så du kan delta från vart du vill i en trygg miljö för dig.

KURSINFO:

Antal tillfällen: Fyra måndagskvällar  (14/6, 21/6, 28/6, 5/7 12/7)
Start: Måndag 14 juni
Tid: 18:30-20:30
Pris: 1000:-
Anmälan är bindande.
Avgiften faktureras. Minst 10 deltagare krävs för full kurs.
Plats: Zoom, länk kommer efter anmälan

Anmäl dig senast11 juni!

KURSLEDARE

Ottiliana Rolandsson har lång erfarenhet som skådespelare, regissör och pedagog. Hon har disputerat i teatervetenskap i USA där hon själv gjort många föreläsningar och framföranden inför publik. Sedan hon återvänt till Umeå 2014 har hon haft många och varierade uppdrag som föreläsare, programledare, konferencier, radiopratare och kulturguide. I sitt professionella ledarskap använder hon sig av sin teaterkunskap för att engagera arbetsgrupper uppnå gemensamma mål. Det kreativa skapandet och inte minst det muntliga berättandet är en ständig källa av inspiration.

Foton: Bild 1: Malicki M Beser, Unsplash, Bild 2: LinkedIn Sales Solutions, Unsplash, Bild 3: William Krause, Unsplash, Bild 4:Frida Öhrn, Melodifestivalen 2020 CC BY-SA 4.0.

Foto på Ottiliana Rolandsson
Kursledare Ottiliana Rolandsson

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Folkhälsa

Lär dig leda sittande dans

Lär dig leda sittande dans

Vill du börja leda sittande dans för grupper med fysisk nedsättning på äldreboenden, trygghetsboenden eller annan verksamhet? I höst bjuder Bilda och Zoloz in till en utbildning i sittande stolsdans. Välkommen att bli vår nya sittdansledare!

  • Distans
    Distans
  • Datum
  • Tillfällen
    Tisdag 09:00 - 11:30
  • Tillfällen
    4 tillfällen
Läs mer