Skip to main content

Digital studiecirkel i skånskt yllebroderi

Nu startar vi en digital studiecirkel i det spännande hantverket skånskt yllebroderi, ledd av Kristina Persson. (Kursen är nu fullsatt men du kan fortfarande göra en anmälan och blir då reserv. Om du inte får en plats nu kommer vi kontakta dig nästa gång vi arrangerar denna kurs.)

Kursen riktar sig till dig som är nybörjare eller till dig som vill komma igång igen. Är du van att brodera skånskt yllebroderi och tycker att det här låter roligt, får du självklart också vara med.

I kursavgiften ingår material som kan bli en väska, stor nåldyna eller något annat fint. Det enda du själv behöver är en sax. Materialet kommer skickas hem till dig innan kursen börjar.

Studiecirkeln hålls tre onsdagar i rad, med start den 12 maj. Den leds av Kristina Persson, populär och mycket kunnig kursledare från Kristianstad som har hållit många kurser i skånskt yllebroderi förut. Hon kommer att gå igenom stygn, nålar, tyg och garn och vi kommer även få lära oss lite av det skånska yllebroderiets historia. Varje lektion startar med teori och sedan broderar vi massor med fina stygn. Träffarna är två och en halv timme långa, med en fikapaus i mitten.

Vi träffas digitalt via plattformen Zoom. Du kan ladda ner zoom till din dator, telefon eller läsplatta, eller bara gå in via din webbläsare på den länk som vi kommer skicka till alla kursdeltagare innan studiecirkeln startar.

Sista anmälningsdag är den 5 maj, men anmäl dig gärna ännu tidigare så vi hinner skicka ut kursmaterial i god tid. För att Kristina ska kunna ge feed back till alla kommer det vara max 12 deltagare på studiecirkeln. Vi ser fram emot din anmälan och att få träffa dig (om än digitalt)! (Kursen är nu fullsatt men du kan fortfarande göra en anmälan och blir då reserv. Om du inte får en plats nu kommer vi kontakta dig nästa gång vi arrangerar denna kurs.) 

Om du har någon fråga kring studiecirkeln kan du kontakta Jenny Eriksson som är ansvarig verksamhetsutvecklare. Du ser kontaktuppgifter här intill.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Hantverk