Skip to main content

Svenska med sång - inspirationskväll

Projektet Svenska med sång bjuder in till inspirationskväll!

En kväll fylld av inspiration för dig som är ledare för språkkör, språkcafé, familjekör, sjung-med-ditt-barn-grupper eller för dig som bara är nyfiken på hur sång kan vara en språngbräda in i svenska samhället för nya svenskar. Under kvällen kommer vi bland annat få lyssna till föredrag, sjunga och få ta del av hälsningar från olika eldsjälar runtom i landet. Några av de medverkande under kvällen:

Gränslösa röster är en kör som består av asylsökande, nyanlända och etablerade svenskar. Vi vill återspegla det moderna Sverige. Vi är personer med vitt skilda bakgrunder, erfarenheter, ålder, kön, yrken och intressen. Vi är lika olika som vi är lika, men vi delar övertygelsen om alla människors lika värde och insikten att segregation är en grogrund för fördomar och rasism. Musiken är en universell och förenande kraft som bryter språkliga och sociala barriärer. Genom den lär vi oss språk och får nya vänner för livet.

Jonas Hagström är entreprenör och grundare av integrationskören The Rockin Pots. Kören startade på Grytans flyktingförläggning våren 2015 och har kommit att få en enorm betydelse för de nyanlända deltagarna. Nya svenska vänskaper, bättre välmående, snabbare inlärning av svenska språket är bara några av de positiva effekter som kören gett. Utöver det har kören även fått framträda med ett flertal av Sveriges största artister och flitigt synts på TV under åren.

Jan Mattson och Andreas Andersson är författare och kompositörer av metodmaterialet Sjung Språket. Jan och Andreas kommer visa sina helt nyproducerade utbildningsfilmer om metodiken Sjung språket.

Lotta Brorsson Trell är sångpedagog, körledare, sångerska, projektledare och entreprenör som brinner för att få andra att sjunga och beröras av musiken. Lotta vill inspirera till att ta initiativ till nya krafttag efter pandemin.

Marie Bejstam och Charlotte Rider är musiklärare och körpedagoger. De är initiativtagare till det nationella projektet Körkraft, som handlar om integration och språkinlärning genom körsång. Körkraft blev 2019 en del av projektet Svenska med sång. Marie och Charlotte driver tillsammans Kulturfyren, som förr fanns på Skeppsholmen och nu finns i Gamla Stan i Stockholm.

Svenska med sång är ett projekt för språkinlärning och integration genom sång för nyanlända i Sverige. Svenska med sång erbjuder ledare metodstöd och kompetensutveckling för att skapa språkinlärning och integration genom sång. Svenska med sång drivs av Studieförbundet Bilda tillsammans med Equmeniakyrkan.

Anmäl dig här på sidan. Vi möts i Zoom. Länk och information om hur du ansluter skickas ut några dagar innan konferensen.

 

Bild på man i täckjacka och mössa
Jonas Hagström

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Musik

Damkören Gott & Blandat – Intresseanmälan

Damkören Gott & Blandat – Intresseanmälan

Vill du sjunga i kör? Kören Gott och Blandat är en kör för kvinnoröster. Kören sjunger från tre stämmor och uppåt.

 • Plats
  Örebro kommun, Örebro län
 • Datum
 • Tillfällen
  Onsdag 18:20 - 20:35
 • Tillfällen
  16 tillfällen
Läs mer
Instrumentalundervisning efter Suzukimetoden – Intresseanmälan

Instrumentalundervisning efter Suzukimetoden – Intresseanmälan

Vi undervisar enligt Suzukimetoden på violin, cello och piano. Instrumentalundervisningen startar vid 4-6 års ålder. Suzukimetoden grundar sig i tanken att barnet lär sig spela ett instrument precis som det lär sig tala sitt modersmål: genom att l...

 • Plats
  Örebro, Örebro kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag 00:00 - 00:00
 • Tillfällen
  14 tillfällen
Läs mer