Skip to main content

Konstpresentation om Protest och Kritik

Välkomna till ett möte med konst av bl a Ai Weiwei, Cindy Sherman, Käthe Kollwitz, Banksy, Elisabeth Ohlson Wallin och Goya som på olika sätt synliggjort händelser och värderingar i det samhälle och den tid de var verksamma i.

Vi möter internationella konstnärer från olika tider som finns representerade på de stora museerna runt om i världen. 

Gemensamt för dem är att de protesterade mot fördomar, orättvisor och maktövergrepp. I bildpresentationen lär vi känna deras motiv, formspråk och egenart. 

När: Torsdag 15 april
Tid: 18:30 – 19:30
Vart: Digital via Zoom*
Pris: Gratis mot föranmälan*

Presentationen hålls av Ivar Tornéus.

Ivar är konsthistoriker och har tidigare har arbetat på Umeå Universitet. Idag är han pensionär med passion för både modern och äldre konst. Han är en mycket uppskattad föreläsare och samarbetar fortfarande med Umeås Konstskola.

Anmäl dig här på sidan. 

*När ni har anmält er får ni först en bekräftelse på att ni är anmälda, och sedan får ni en länk till zoom samma dag som presentationen. Ni behöver inte ha ZOOM installerat på er dator för att delta.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Hantverk

Konsthantverk för barn

Målning och konsthantverk för barn

 • Distans
  Distans
 • Plats
  Malmö, Malmö kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Söndag 10:30 - 12:00
 • Tillfällen
  20 tillfällen
Läs mer