Skip to main content

Rollspel för tjejer - OBS FULLSATT

Res genom regnskogen på jakt efter en drakes hemliga skatt. Smyg genom antika ruiner för att undvika spökena som lever där. Ta ditt rymdskepp för att utforska en planet som ingen människa satt sin fot på förut. I rollspelens värld är allt detta - och mycket mer - möjligt

I den här kursen får du möjlighet att att testa rollspel och lära dig allt du behöver för att själv kunna spela med dina vänner när kursen är slut. Under kursen kommer vi spela några korta äventyr i olika rollspels-världar, och ett lite längre äventyr i en värld ni väljer tillsammans i gruppen. I kursen kommer vi också jobba med att skapa intressanta rollkaraktärer och titta på vilka resurser som finns online. 

 Kursen är öppen för dig som identifierar dig som tjej och är mellan 11 och 15 år gammal. Det går att anmäla sig om du är lite äldre, men de som är i målgruppen har företräde. Allt är gratis och du behöver inte ha med dig något till kursen.
Vi träffas under 6 tisdagar- med avbrott för påsklovet. Start tisdag den 9e mars klockan 17-19. Övriga träffar är samma tid.

 Jag som håller i kursen heter Veronika Lönner och har alltid tyckt det varit spännande med berättelser och spela teater, och rollspel är en fin blandning av det. Jag började spela rollspel först i vuxen ålder, och nu spelar jag mest med mina egna vänner, men när min son var yngre spelade jag med honom och hans vänner också. Jag är van att arbeta med barn och ungdomar, och tycker alltid det är kul att introducera nya människor in i rollspelens fantastiska värld.

Kursen hålls fysiskt med ett begränsat antal deltagare, max 6, i Ungdomens Hus Spelrum på andra våningen. Vi håller naturligtvis avstånd och ber alla deltagare att stanna hemma om de har sjukdomssymptom.
Kontakta oss gärna för frågor!

 OBS! Denna kurs är fullsatt för denna omgång. Men anmäl gärna intresse om du hittat hit och vill vara med på en nästa vända!

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Ungdomens Hus Uppsala
Svartbäcksgatan 32
75332 UPPSALA

Mer inom Dans och teater

Mer inom Teater och dramatik

Barbie – en föreställning om danshistoria

Barbie – en föreställning om danshistoria

Barbie är en föreställning om danshistoria som med humor belyser viktiga historiska händelser som har ett samtida värde.

 • Plats
  Örebro, Örebro kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Lördag 16:00 - 17:30
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer
Musikteatern Krogen

Musikteatern Krogen

Teaterverkstan i Ånge sätter upp ett helt nyskrivet manus, en tidsresa från nu och bakåt till 1800-talet. Nio föreställningar 30/6 - 11/7

 • Plats
  Erikslund, Ånge kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  19:00 - 21:15
Läs mer