Skip to main content

Samtal på djupet - Den nödvändiga feminismen

"Å-å-å tjejer...!" Kampsången från 70-talet har tystnat men ämnet är fortfarande aktuellt. Hur ser kampen ut idag och vem driver frågorna?

”På lika villkor” är temat för 2021 års Samtal på djupet, då vi uppmärksammar 100 år av kvinnlig rösträtt.

Ja, så här efter 100 år av kvinnlig rösträtt, har vi fått ett samhälle på lika villkor? Lena Wängnerud är professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet och forskar om jämställdhet och demokrati. Kvinnornas representation i Sveriges riksdag har ökat. Frågan är vad det innebär och hur det påverkar jämställdheten.

Välkommen till ett samtal på djupet som hålls på Länsteatern, Bredgatan 10 i Visby, med Lena Wängnerud och Lina Wennersten, journalist och författare.

Samtal på djupet är en föreläsningsserie med livsnära samtal i fokus, i samarbete mellan Länsteatern på Gotland, S:t Lukas, Sensus och Bilda.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Länsteatern På Gotland
Bredgatan 10
62157 VISBY

Mer inom Existentiella frågor

Mer inom Existentiell hälsa

Själavårdskurs i Umeå

Själavårdskurs i Umeå

Kurs för dig som jobbar med själavård i en församling eller för dig som vill få en praktisk och teoretisk bas eller fördjupning i ämnet själavård. Kursen behandlar ämnen som samtalsmetodik, självbild, biblisk grund för själavård, psykisk ohälsa, k...

  • Plats
    Umeå, Umeå kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Tisdag 18:00 - 21:00
  • Tillfällen
    4 tillfällen
Läs mer