Skip to main content

Samtal på djupet - Arvet efter Grupp 8

Hon var med och startade Grupp 8 på 70-talet. Vad fick det för betydelse för samhällets utveckling?

”På lika villkor” är temat för 2021 års Samtal på djupet, då vi uppmärksammar 100 år av kvinnlig rösträtt.

50 år efter att kvinnor fått rösta för första gången i Sverige var det inte mycket som förändrat kvinnornas situation i vardagen. Genom olika aktioner ville Grupp 8 uppmärksamma beslutsfattare, kvinnor och män, om verklighetens ojämställda villkor. De var inte manshatare, inte extremister, idéerna var inte ens radikala. De ville bara att även kvinnor skulle få ha rätt till frihet, arbete, utbildning och jämlikhet!

Gunilla Thorgren var en framträdande medlem i Grupp 8. Som journalist, författare och politiskt aktiv har hon i 50 år fortsatt arbetet med att synliggöra och väcka debatt kring kvinnornas betydelse för våra samhällsbyggen.

Hör Gunilla Thorgen i ett spännande samtal med Lina Wennersten, journalist och författare.

Samtalet livesänds på Facebook @Bilda Gotland. Om restriktionerna tillåter hålls samtalet även för publik på Länsteatern, Bredgatan 10, Visby.

Samtal på djupet är en föreläsningsserie med livsnära samtal i fokus, i samarbete mellan Länsteatern på Gotland, S:t Lukas, Sensus och Bilda.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Existentiell hälsa

Mer inom Existentiella frågor

Tikva

Tikva

En träningsform och avslappningsmetod med fokus på balans och inre tillit.

 • Distans
  Distans
 • Plats
  Zoom
 • Datum
 • Tillfällen
  Måndag 19:30 - 20:30
 • Tillfällen
  13 tillfällen
Läs mer