Skip to main content

Digital låtskrivarworkshop med Vera Vinter

Under våren arrangerar vi tillsammans med Popkollo en digital låtskrivarworkshop för tjejer och transpersoner.

Vi möts för att jobba med och prata om idé, text, melodi och sound. Vi gör övningar för att hitta nya angreppsvinklar, spelar upp och ger varandra feedback.

Låtskrivarworkshopen vänder sig till dig som är 14 år och uppåt och vill testa på eller utvecklas i ditt låtskrivande. Den enda förkunskapen som krävs är att du är nyfiken och vill skriva musik.

Fokus ligger på låtskrivarprocessen (ej produktion) men vi nosar även på hur sound och produktion kan berika låtskrivarprocessen. Målet är att alla går hem med en egen nyskriven låt (det brukar bli fler). Sista tillfället spelar alla som vill upp sina låtar för gruppen. 

Kursen sker digitalt över Zoom, och är uppdelad i fyra tillfällen. Varje tillfälle är 120 minuter inklusive kort paus, och behandlar olika teman:

– Fånga idén
– Text
– Melodi & Form
– Sound 

Schema:

Torsdag 11 mars 18.00-20.00
Torsdag 18 mars 18.00-20.00
Torsdag 25 mars 18.00-20.00
Torsdag 15 april 18.00-20.00 

Max 12 deltagare, först till kvarn gäller!

Efter anmälan kommer länk till kursen att skickas till er angivna mailadress.

Om ledaren:

Vera Vinter (född 1981) är artist och låtskrivare från Stora Lappträsk i Norrbotten. Hon började spela gitarr och skriva egna låtar tidigt och släppte sitt första egenskrivna album i Japan som 18-åring. Sedan dess har hon släppt fem plattor, turnerat i Sverige, Norden och Europa och startat egna skivbolaget ”Bjärka”. ​I november 2020 mottog Vera Vinter Region Norrbottens prestigefyllda konst- och kulturstipendium Rubus Arcticus som är Sveriges största kulturstipendium.  

Läs mer om Vera här:

https://www.facebook.com/veravintermusiken https://www.instagram.com/veravintermusiken/?hl=sv https://open.spotify.com/artist/4DEPy5DLLFWWmN7J5gnWck?si=HdEoqaDE RdiZI0m4gQZOIQ 

 

Vid frågor eller funderingar om kursen, kontakta: alice.hartvig@popkollo.se 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Musik

#folkkursonline: Nybörjarkurs på 2-radigt durspel

#folkkursonline: Nybörjarkurs på 2-radigt durspel

För dig som vill lära dig hur durspelet fungerar och vill lära dig spela några enkla låtar. Från 13 år och uppåt. Undervisningen kommer ske på ett G/C-spel. Kursledare är Daniel Nyström från Råneå, Riksspelman på 2-radigt durspel och musiklärare.

 • Distans
  Distans
 • Plats
  Online
 • Datum
 • Tillfällen
  Onsdag 18:30 - 20:00
 • Tillfällen
  5 tillfällen
Läs mer

Mer inom Band

Lär dig mixa din inspelning

Jakob Herrmann är producenten bakom Top Floor Studios i Göteborg. Passa på att vara med på en digital workshop i ljudmixning där du får följa med när Jakob mixar en låt från början till slut.

 • Distans
  Distans
 • Plats
  Online
 • Datum
 • Tillfällen
  Lördag 13:00 - 17:00
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer