Skip to main content

Slow Fashion - Vägen till en hållbar garderob

Obs! Kursen är nu full! Hör gärna av dig om du själv vill starta och leda en Slow Fashion-cirkel.

Slow fashion står i kontrast till dagens snabba shoppingmode och värdesätter istället eftertanke, personlig stil och kvalitet.
 
Slow fashion, vägen till en hållbar garderob är en studiecirkel för dig som tillsammans med andra vill inspireras och peppas till en mer hållbar klädkonsumtion. Cirkeln bygger på boken Slow Fashion: din guide till smart och hållbart mode, av Jennie Johansson och Johanna Nilsson och tar upp konsumtion, hållbar utveckling, kläder, tyg och personlig stil.

Inför varje ny träff får du som deltar en utmaning, en hjälp på traven till att bli en mer hållbar klädkonsument. Teman som behandlas är:

– Problem inom klädindustrin
– Lär dig se vad som är bra kvalitet
– För- och nackdelar med olika klädmaterial
– Hur ser din klädkonsumtion ut?
– Stilsjälvförtroende

Kurstillfällen
– 10 mars
– 17 mars
– 31 mars
– 14 april

Tider: 19-20:30

Kursen är helt digitalt och vi möts genom Microsoft Teams. Innan kursstart får du möteslänk skickat till din epost.

Om ledaren Emma:
Emma är en person med stort intresse för kläder och mode och på senare år även hållbarhet. För några år sen tog hon aktivt besluet att sluta köpa nyproducerade kläder och istället handla secondhand. I somras startade hon instagram-kontot @mia.slow_fashion där hon inspirerar och tipsar om hållbara vanor!

 

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Hållbar utveckling

Mer inom Ekologisk hållbarhet