Skip to main content

#folkkursonline: Spela stämmor med Adrian Jones

Bli bättre på att spela stämmor med Adrian Jones!

Hur blir man bra på att spela stämmor? Kan man öva på det och finns det konkreta verktyg? Det har Adrian funderat mycket på så välkommen till en kurs i att snickra ihop och improvisera fram dina egna stämmor! Denna kurs vänder sig till dig som har spelat ett tag och har god erfarenhet inom spelmansmusik och låtspel. Du kanske har provat stämspel och vill vidareutveckla det. Eller så är du mest nyfiken och letar efter ingångar till denna värld. Detta är en kurs i melodiskt stämspel där alla instrument är välkomna.

Kursen innehåller analys av spelmansmusik, viss tonalitetslära, konkreta övningar och feedback från lärare och kurskamrater. Ambitionen är att skapa en avslappnad kreativ miljö full av nyfikenhet och experimentlusta.

Adrian Jones, född 1978, är uppvuxen i Leksand och har haft spelmansmusiken naturligt sedan starten 1984 med bl.a. Jonas Holmén och Kungs Levi Nilsson. Han har en konstnärlig masterexamen från Kungliga Musikhögskolan, institutionen för folkmusik. Idag jobbar han som frilansande musiker med flera konstellationer, som kompositör, arrangör och som pedagog, främst på Malungs folkhögskola med kursen ”folkmusik på fiol”. Adrian har spelat andrastämmor sedan han var 9 år, ett område som han ständigt vill utveckla och också förmedla.

Kursen är online och ni ses söndagarna 7, 14 och 21 mars kl 14-17

Sista anmälningsdag 28 februari

Antal deltagare: 12

För att kunna delta i kursen så behöver du en dator och bra uppkoppling. Online-lektionen kommer att vara via Zoom och du kommer innan kursen att få instruktioner hur man laddar ner appen.

Anmälan sker här: https://shop.textalk.se/se/editor/edit_article.php?article_id=179990049&class=Article

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Musik

Mer inom Folkmusik

#folkkursonline: Spela Västerbottniska kontradanser

#folkkursonline: Spela Västerbottniska kontradanser

Daniel Pettersson - riksspelman på nyckelharpa lär ut kontradansmelodier från Västerbotten. Innehållet i kursen anpassas till deltagarna och alla melodiinstrument är välkomna. Du bör vara självgående på ditt instrument och kunna lära dig en låt på...

 • Distans
  Distans
 • Plats
  Online
 • Datum
 • Tillfällen
  Lördag 10:30 - 14:30
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer