Skip to main content

#folkkursonline: Spela Västerbottniska kontradanser

Daniel Pettersson - riksspelman på nyckelharpa lär ut kontradansmelodier från Västerbotten. Innehållet i kursen anpassas till deltagarna och alla melodiinstrument är välkomna. Du bör vara självgående på ditt instrument och kunna lära dig en låt på gehör.

2014 jobbade Daniel tillsammans med Maria Jonsson med att gå igenom ett flertal västerbottniska spelmansböcker från mitten av 1800-talet. Projektet resulterade i CDn och Notboken ”Kadrilj” som innehåller 20 låtar som plockats fram ur notboksmaterialet. Daniel och Maria jobbade även med att hitta fram till ett funktionellt och intressant sätt att spela folklig kontradansmusik i nära samarbete med dansare. Detta arbete ligger till grund för Daniels tolkningar av låtarna.

NÄR:
Lördag 30 januari kl 10.30-14.30. (Lunchpaus i mitten).

PLATS:
Programmet Zoom – länk och instruktioner skickas i kallelsen. Känner du dig osäker på hur tekniken fungerar så kommer vi kunna hjälpa till och guida dig i god tid innan.

PRIS:
300 kr.

OBS!
ANMÄLAN: Senast måndag 25:e januari 2020. Vårt mål att bekräfta din anmälan så snart vi bara kan men nu har vi lite julledigt, så det kan ta längre tid att få bekräftelse på din plats. Vi återkommer så snart vi kommit åter!

Kursen arrangeras av Studieförbundet Bilda i samarbete med Folkmusikens Hus.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Musik

Grundkurs i Logic Pro X

Grundkurs i Logic Pro X

Se hit, unga musikmakare! Nu finns chansen att lära sig grunderna i musikprogrammet Logic Pro X.

 • Distans
  Distans
 • Plats
  Visby, Gotlands kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Onsdag 18:00 - 20:15
 • Tillfällen
  3 tillfällen
Läs mer

Mer inom Folkmusik

#folkkursonline: Spela Old time på fiol

#folkkursonline: Spela Old time på fiol

I denna kurs är den amerikanska Old-time-traditionen i fokus. Ledare är Lena Jonsson. Undervisningen sker online via videomöten i Zoom under 6 torsdagkvällar. Du bör vara självgående på ditt instrument och kunna lära dig en låt på gehör. KURSEN ÄR...

 • Distans
  Distans
 • Plats
  Bilda Digitalt
 • Datum
 • Tillfällen
  Torsdag 18:30 - 20:00
 • Tillfällen
  6 tillfällen
Läs mer