Skip to main content

Ickevåldsträning i Umeå

Välkommen att träna ickevåld med fokus på ingripande mot förtryck och exkluderande normer. Vi inleder med att mötas digitalt, med ambitionen att kunna ses i fysisk form så snart som möjligt!

Den här gruppen är för dig som vill träna på att agera för att förändra situationer där det pågår förtryck, kränkningar, våld eller exkluderande normer. Den är för dig som vill öva på att stoppa våldet (både det strukturella och det direkta) utan att själv använda våld. Och den är för dig som vill experimentera med hur du kan vara en medskapare av en ickevåldskultur i din vardag. Träningen går ut på att få ickevåldsteknikerna att sätta sig i kroppen och på det sättet skapa en handlingsberedskap. 

Initiativtagare och studiecirkelledare är Amanda Portström och Sara Mossberg. Båda är utbildade ickevålds- respektive civilkuragetränare genom Kristna fredsrörelsen och Vardagens civilkurage.  Du uppmuntras att hålla i träningen med jämna mellanrum, men det är inget krav för att vara med. Det finns inget kunskapskrav för att delta. Vi lär oss och utforskar tillsammans. 

Initiativet är en del i uppföljningen efter Ickevåld 2020. Du är såklart varmt välkommen även om du inte var med där! Vi inleder med att mötas digitalt, med målet att ses i fysisk form så snart som corona-restriktionerna tillåter.

Ange i anmälan om vi kan göra något särskilt för att underlätta ditt deltagande.

 

————————————————————–
Start: 19 januari. 5 tillfällen.
Tisdagar jämna veckor, men dagen kan bestämmas efter gruppens önskemål.
Tid: 18.30-20.30.

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Samhällsengagemang

Få en hållbar ekonomi

Få en hållbar ekonomi

Vill du få bättre koll på din ekonomi? Välkommen på denna inspirationsträff, där du får tips på vad du kan göra och lära dig mer om vårt nya studiematerial om hållbar ekonomi.

 • Distans
  Distans
 • Plats
  Zoom
 • Datum
 • Tillfällen
  Tisdag 19:00 - 21:00
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer
Svenska med sång – webbinarium

Svenska med sång – webbinarium

Undrar du hur och varför sång kan vara ett verktyg i inlärningen av svenska språket? Vill du få tips på sånger och ny inspiration?

 • Distans
  Distans
 • Datum
 • Tillfällen
  Torsdag 18:00 - 19:30
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer

Mer inom Mänskliga rättigheter