Skip to main content

Fiolkurs för vuxna

Det här är en kurs för dig som aldrig har rört en fiol förut, för dig som slutat spela men vill börja igen eller för dig som håller på med musik och vill testa något nytt! Vi träffas varannan vecka och lär oss om folkmusik och fiolspel i en prestigelös och välkomnande miljö.

Ledare för gruppen är fiolläraren Ida Eriksson  som förutom att vara en omtyckt och skicklig pedagog även är världsmästare i träskofiol. Hon är utbildad musiker och pedagog med över 8 års erfarenhet av undervisning. Ida har spelat mycket till dans och undervisar privat samt på Kulturskola och på Musikhögskolan. Hennes viktigaste fokus är spelglädje och hon har undervisat elever och studenter i alla åldrar på alla nivåer. 

Kursen sträcker sig över 10 tillfällen – kanske med en konsert eller festivalspelning fram mot juni! Kursen riktar sig främst till dig som är 18 eller äldre, men du som är yngre kan också delta i mån av plats. Du behöver själv ha med en fiol, och om du inte har en egen kan du höra av dig till Ida för hjälp att hitta ett uthyrningsställe

Om Region Skånes riktlinjer gällande social distansering kvarstår i februari planerar vi för en distansversion av kursen, som kan övergå i fysiska träffar om läget lättar mot våren. Om du behöver stöd i att använda digitala verktyg kan du få hjälp av vår konsulent på Bilda, Alice Andersson. Om du vill gå en kurs för er som redan spelat fiol ett tag anmäler du dig till den här: https://www.bilda.nu/arr/1076703/fiolkurs-for-vuxna-fortsattning-138025

Datum: 6 februari och därefter varannan lördag, med uppehåll för påskhelgen.

15.30 – 16.30 Grupp 1

16.30 – 17.30 Grupp 2

15-16.00 Fritt spel och umgänge för båda grupperna

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Malmö Bilda
Jörgen Ankersgatan 12
21145 MALMÖ

Mer inom Musik

Grundkurs i Logic Pro X

Grundkurs i Logic Pro X

Se hit, unga musikmakare! Nu finns chansen att lära sig grunderna i musikprogrammet Logic Pro X.

 • Distans
  Distans
 • Plats
  Visby, Gotlands kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Onsdag 18:00 - 20:15
 • Tillfällen
  3 tillfällen
Läs mer

Mer inom Folkmusik

#folkkursonline: Folksång med Emma Härdelin

#folkkursonline: Folksång med Emma Härdelin

Vill du utöka din repertoar av folkvisor med några gobitar ur Emma Härdelins musikaliska skafferi? Då är det här rätt tillfälle! Kursen är fullbokad!

 • Distans
  Distans
 • Plats
  Bilda Digitalt
 • Datum
 • Tillfällen
  Tisdag 19:00 - 20:00
 • Tillfällen
  4 tillfällen
Läs mer