Skip to main content

Folksång med Emma Härdelin - online

Vill du utöka din repertoar av folkvisor med några gobitar ur Emma Härdelins musikaliska skafferi? Då är det här rätt tillfälle! Under vintern ger Studieförbundet Bilda en onlinekurs där du får möta Emma och lära dig några av hennes favoritvisor och kanske något om dem hon lärt sig visorna av.

Under fem kvällar får du möjlighet att testa några av folkvisans olika genrer såsom julvisan, vallvisan, vaggvisan, den medeltida balladen och koralen. Undervisningen sker online via videomöten i Zoom. Materialet samlas i ett digitalt klassrum, Learnify, där du kan hitta sångtexter och inspelningar för att öva själv hemma. Där finns också en gemensam chatt där du kan dela erfarenheter med de andra i gruppen.

 

Emma tillhör den fjärde generationen yrkesutövande folkmusiker i familjen Härdelin och har studerat folklig sång på Malungs folkhögskola. Under de senaste 27 åren har hon gjort sig ett namn på folk- och världsmusikscenen som frontsångerska i grupperna Garmarna och Triakel och kan även höras i banden Stringsisters, Bölja/Härdelin och Breda gatan.

 

 Datum: 8/12, 15/12, 29/12, 12/1, 26/1

 

Förkunskaper: Du behöver inga förkunskaper om folklig sång men för att kunna följa visutlärningen hemifrån är det bra om du har viss sångvana. Utlärningen sker på gehör genom att Emma sjunger före och ni härmar. Deltagarna har sina mikrofoner avstängda under sångerna och hörs därför inte ut. Det kommer att kännas som om du sjunger på duo med Emma!

Teknik: ladda hem gratisprogrammet zoom till din dat0r/padda. En länk kommer att skickas ut till era träffar, det är via den du ansluter dig till mötet.

Du måste inte kunna delta vid alla fem tillfällen, dock är det samma pris oavsett om du väljer bort någon av lektionerna.

Avgift: 500 kr för 5 kvällar inkl. sångtexter och inspelningar på sångerna.

Innehåll:

1. Vaggvisan och vallvisan. Denna lektion ägnas åt visorna som var kvinnornas verktyg kring barnen och djuren.

2. Julvisan/bordsvisan/dryckesvisan

Denna lektion ägnas åt visor som sjungits runt dryck, till bords eller på ungdomsfestande tiggarstråt i Juletid.

3. Koralen. Högtidsmusiken i hem och kyrka.

4. Balladen. Historieberättande sånger med möjlighet att sjunga med i omkväde och/eller dansa till.

5. Gott och blandat.

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Musik

Digipopkören 18:00

Digipopkören 18:00

Denna körstart flyttas fram till efter årsskiftet. Mer info kommer längre fram

 • Plats
  Sundsvall, Sundsvalls kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Måndag 18:00 - 18:45
 • Tillfällen
  12 tillfällen
Läs mer
Clara Klingenström berättar om sin musikaliska resa

Clara Klingenström berättar om sin musikaliska resa

Popdrottningen Clara vann Gotlandsfinalen i Imagine (som då hette Musik Direkt) både 2010 och 2015 sedan dess har karriären tagit fart. Lär av hennes erfarenheter på denna onlineworkshop, för dig mellan 13 och 21 år.

 • Plats
  Gotlands kommun, Gotlands län
 • Datum
 • Tillfällen
  Tisdag 19:00 - 20:30
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer

Mer inom Folkmusik

Folkvisor i juletid – onlinekurs med Ulrika Bodén

Folkvisor i juletid – onlinekurs med Ulrika Bodén

KURSEN ÄR FULLTECKNAD! VI UNDERSÖKER MÖJLIGHETEN ATT GÖRA YTTERLIGARE EN KURS. Folksångerskan Ulrika Bodén bjuder in till sin digitala julestuga där hon delar med sig av sina finaste julvisor. Efter en kort röstuppvärmning lär hon ut klangfulla St...

 • Distans
  Distans
 • Plats
  Bilda Digitalt
 • Datum
 • Tillfällen
  Onsdag, Söndag 18:00 - 19:30
 • Tillfällen
  3 tillfällen
Läs mer