Skip to main content

Samhällsdialogen: Kulturens kraft i samhället

Ett samhälle utan kultur finns inte. Det är en omöjlig tanke att tänka bort musiken, konsten, litteraturen, maten, hantverket m. m. från samhället. Skapandet är en omistlig del av allt mänskligt liv. Hela tiden pågår skapandet i samhället och formar det.

Ulrika Knutsson talar om kulturen som en skapande kraft, som en formande kraft i det samhällsbygge som hela tiden pågår.
Hon är en känd radioröst och medverkar regelbundet i kulturradion, God morgon världen och som kulturskribent i flera tidningar. Ulrika Knutson har varit med i TV-programmet På spåret och fått flera utmärkelser och priser som Stora journalistpriset och Samfundet De nios särskilda pris. Våren 2020 kom hennes mycket uppmärksammade bok om Elin Wägner ut – Den besvärliga Elin Wägner.
När Ulrika Knutson betraktar människan, samhället och nutiden använder hon gärna orden existentiell kris. Hon citerar då Elin Wägner som i boken Väckarklockan från 1941 skrev: ”Människan har stört jämvikten i naturen och uppträder nu själv som ett skadedjur”. Men en del av hoppet i vår tid knyts just till kulturen.

Sång och musik: Per Bergström

Medverkan också av Jönköpings nya kultur- och bibliotekschef Julia Sandwall

Anmälan görs i förväg via e-post : info@immanuelskyrkan.com eller tel. 036-173340

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Immanuelskyrkan Jönköping
Oxtorgsgatan 15
55317 JÖNKÖPING

Mer inom Samhällsengagemang

  • Plats
    Norberg, Norbergs kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Lördag 14:00 - 16:15
  • Tillfällen
    7 tillfällen
Läs mer

Mer inom Demokrati och jämställdhet