Skip to main content

Frikyrkan - ett självklart hem för hbtq-personer. OBS! Intresseanmälan

Välkommen till en samtalsgrupp om hur den frikyrkliga gemenskapen ska kunna vara en självklar och trygg plats för hbtq-personer! Skicka en intresseanmälan till oss för mer information. Startdatum är ännu inte bestämt.

Equmeniakyrkan Stockholm bjuder in till digitala studiecirklar där vi utgår ifrån antologin Välkomna varandra! Här möter vi fjorton texter som presenterar öppenhet för samkönade relationer i frikyrkliga församlingar. I enlighet med frikyrklig tradition tar texterna Bibeln på stort allvar och visar hur dess budskap och berättelser pekar på en väg bort från förakt, utanförskap och kristen hemlöshet – mot ett tydligt ja till samkönade relationer. Texterna är skrivna av pastorer, teologer och sakkunniga. Flera är också författade av personer med egen erfarenhet av att vara homosexuell i frikyrkan.

Startdatum för den här cirkeln är ännu inte bestämt. Du är välkommen att skicka en intresseanmälan genom att anmäla dig på den här sidan.

Vi återkommer till dig med information om datum och tid och för att bekräfta deltagande. Cirkeln sker digitalt och du får en inloggningslänk inför kursstart.

Arrangeras av Equmeniakyrkan Stockholm och EKHO – Ekumeniska grupperna för kristna hbtq-personer i samverkan med Bilda.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Religion och tro

Inzoomat – katolsk folkbildning online

Inzoomat – katolsk folkbildning online

Första söndagen i advent 2020 lanseras Katolsk studiebibel - Nya Testamentet ur Bibel 2000 med katolska kommentarer. I Inzoomat presenteras den nya utgåvan, vi får lära oss mer om processen bakom och om hur den är tänkt att användas.

 • Distans
  Distans
 • Plats
  Zoom
 • Datum
 • Tillfällen
  Onsdag 19:00 - 20:00
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer
Öppen liveföreläsning om puretanerna och pietismen

Öppen liveföreläsning om puretanerna och pietismen

Detta är en av fyra öppna föreläsningar som ger en kyrkohistorisk översikt från Reformationen fram till idag. Särskilt betoning ges på nyckelpersoner, händelser, teman och utvecklingsförlopp.

 • Distans
  Distans
 • Plats
  Bilda Digitalt
 • Datum
 • Tillfällen
  Tisdag 18:00 - 21:00
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer