Skip to main content

Alphakurs - Grundkurs i kristen tro

Välkommen till Alpha - en kurs för dig som är nyfiken på kristen tro.

En Alphakurs är till för dig som är nyfiken på hur kristen tro hänger ihop med livets stora frågor. Det krävs ingen förkunskap eller kristen tro för att delta. Tvärtom kommer samtalen helt säkert att berikas och bli extra spännande om människor med olika bakgrund deltar. Kursen är Coronaanpassad, hur vi sitter och vi kommer inte heller äta tillsammans.

Exempel på ämnen vi tar upp i Alphakursen är:

• Vad säger kristen tro om Gud, Jesus, bön, den heliga Anden och ondskans problem?
• Hur kan jag göra det bästa av mitt liv?

Om du är osäker på om du vill gå kursen men är nyfiken, kan du vara med på första samlingen som ett prova-på-tillfälle. Efter det kan du bestämma om du vill vara med på hela kursen.

Kursen pågår 8 veckor varje torsdag 18.30– 20.30 med start 24 september, med uppehåll för höstlov v. 44. 13–14 november har vi en temahelg och kursen avslutas 19 nov. Kursavgift är 300 kr.

Anmäl dig senast den 20 september till info@kvibro.se eller 08-445 93 80

Arrangörer: Kyrkan vid Brommaplan i samverkan med Bilda.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Kyrkan vid Brommaplan
Drottningholmsvägen 400
16873 BROMMA

Mer inom Religion och tro