Skip to main content

Bokcirkel om: Därför sörjer jorden, av Peter Halldorf

Varmt välkommen med i en bokcirkel utifrån boken "Därför sörjer jorden – en bok om klimathotet och Kristushoppet" av Peter Halldorf.

Vad är en rimlig kristen hållning när klimatet skenar och jorden far illa? Författaren och pastorn Peter Halldorf går i dialog med dagens forskare som talar om ett ödesval mellan ”försummelsens väg” och ”omsorgens väg”. Hur ser den teologiska vision ut som kyrkan behöver när hon svarar och handlar i den kris som just nu överskuggar allt annat i vår värld? Finns det hopp och hur talar vi i så fall om det?

Peter Halldorf är en ekumenisk frontgestalt i svensk frikyrklighet, Han är pastor och författare till ett stort antal böcker samt redaktör till tidskriften Pilgrim och tidigare föreståndare för den ekumeniska kommuniteten vid Bjärka Säby.

Träffar: Torsdagar 18.00–19.30: 24/9, 8/10, 15/10, 5/10, 19/11. Vi ses i Waldenströmsalen i Immanuelskyrkan, och håller distans under träffarna.

Anmälan: Senast 17/9 via www.immanuel.se/bokcirklar. OBS! Begränsat med platser.

Boken: Du köper din egen bok. Du ska ha börjat läsa boken till första tillfället, efter att du anmält dig får du mer info om det.

Närvaro: Du behöver kunna delta i minst 4 av 5 tillfällen.

Du behöver inte definiera dig som kristen eller vara en van kyrkobesökare för att vara med, alla intresserade är välkomna!

Arrangörer: Immanuelskyrkans församling och Bilda.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Immanuelskyrkan Stockholm
Kungstensgatan 17
11353 STOCKHOLM

Mer inom Litteratur