Skip to main content

Bokcirkel om: Gud: jakten, av Joel Halldorf

Varmt välkommen med i en bokcirkel i höst utifrån boken "Gud: Jakten" av Joel Halldorf.

Sverige kallas ibland för världens mest sekulariserade land, men sökandet efter det heliga finns som en underström också i det sekulära.
I den här boken undersöker teologen Joel Halldorf de religiösa dimensionerna av vår samtid i såväl politik och konsumtion som religion och radikalisering. Han placerar sekulära fenomen sida vid sida med religiösa rörelser som amerikansk kristen höger, islam, pingstväckelse och Knutbyförsamlingen och menar att det inte är så stor skillnad på det religiösa och sekulära som vi ofta antar.
När människor påstår att de avgudar en kändis eller att fotboll är deras religion, är det bara slentrianmässiga uttryck eller menar de faktiskt vad de säger? Alla drabbas vi då och då av existentiell svindel, och vi söker svar på eviga frågor som: Vem är jag, vad är meningen och finns det något som är värt att kalla heligt?

Joel Halldorf är teolog, författare och debattör och anlitas ofta som sakkunnig i tv och radio. Han skriver återkommande i flera tidningar och driver tillsammans med teologen Patrik Hagman Läsarpodden.

Träffar: Tisdagar 18.30–20.00: 22/9, 6/10, 20/10, 3/11, 17/11. Vi ses i Kapellet i Immanuelskyrkan, och håller distans under träffarna.

Anmälan: Senast 15/9 via www.immanuel.se/bokcirklar. OBS! Begränsat med platser.

Boken: Du köper din egen bok. Du ska ha börjat läsa boken till första tillfället, efter att du anmält dig får du mer info om det.

Närvaro: Du behöver kunna delta i minst 4 av 5 tillfällen.

Du behöver inte definiera dig som kristen eller vara envan kyrkobesökare för att vara med, alla intresserade är välkomna!

Arrangörer: Immanuelskyrkans församling och Bilda.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Immanuelskyrkan Stockholm
Kungstensgatan 17
11353 STOCKHOLM

Mer inom Litteratur