Skip to main content

Bokcirkel om: Ljudet av tystnad, av Tomas Sjödin

Varmt välkommen med i en bokcirkel i höst utifrån boken "Ljudet av tystnad" av Tomas Sjödin.

”Den goda tystnaden handlar mer om att hitta tonen än att bli tyst, inte om vad man vill slippa höra, men vad man längtar efter att få höra.” Så skriver Tomas Sjödin i denna bok som är en direkt uppföljare till hans storsäljare ”Det händer när du vilar”.
Med utgångspunkt i en ensam resa genom Wyoming, USA, skildrar han upptäckten av en tystnad som i vår värld är direkt utrotningshotad, och sätter ord på den förändring det innebar att införa en stunds medveten tystnad i en annars ganska pratsam vardag.
På ytan är allt sig ganska likt, men under ytan är förändringen total. I tystnaden finns dörrar till världar och vidder. Tystnaden är inte målet, den är början på en väg som leder ut i bönens vidunderliga, rymliga och rika universum.

Tomas Sjödin är författare, pastor, föreläsare och krönikör. Han har kommit att bli ett populärt och uppskattat namn. Ett tydligt exempel på detta är att han har sommarpratat i Sveriges Radio två gånger och av radiolyssnarna röstats fram som vinterpratare inte mindre än sex gånger.

Träffar: Måndagar 18.30–20.00: 19/10, 2/11, 16/11, 23/11 och 7/12. Vi ses i Kapellet i Immanuelskyrkan, och håller distans under träffarna.

Anmälan: Senast 12/10 via www.immanuel.se/bokcirklar. OBS! Begränsat med platser.

Boken: Du köper din egen bok (boken kommer ut i oktober). Du ska ha börjat läsa boken till första tillfället, efter att du anmält dig får du mer info om det.

Närvaro: Du behöver kunna delta i minst 4 av 5 tillfällen.

Du behöver inte definiera dig som kristen eller vara en van kyrkobesökare för att vara med, alla intresserade är välkomna!

Arrangörer: Immanuelskyrkan och Bilda.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Immanuelskyrkan Stockholm
Kungstensgatan 17
11353 STOCKHOLM

Mer inom Litteratur