Skip to main content

Extrainsatt: Spelmanssafari i Boda med Knapp Britta Pettersson mfl

Idag får du träffa bodaspelmännen Knapp Britta Pettersson, Christina Ljunggren, Lars Ljunggren samt Knapp Karin Norrfors. Kl 15 möts ni vid Boda kyrka och åker tillsammans till Knapp Brittas gård på Lenåsen, Klockarbacken 10.

På Klockarbacken får du spela några bodalåtar med Knapp Britta, Lars och Carina och eventuellt får du lära dig någon låt men kan du inte spela så går det väldigt bra att bara lyssna.

Knapp Britta kommer också att berätta om bodamusiken och bodaspelmän och kanske kommer ni lyssna på någon inspelning, titta på lite bilder på gubbarna.

Allt sker utomhus, så kläder efter väder. Britta ställer ut trädgårdsstolar och ett ”party tält” ifall att det blir regn eller för varmt ute.

Efter någon timme åker vi genom byarna, Lenåsen och tittar på ett mäktigt kalkbrott, Västanå, genom Boda kyrkby förbi gammelgården, upp på Siverberg där Laggar Anders växte upp och bodde som ogift och var dansaren Finn Jonas som dansen är upptecknad efter på Silverberg, förbi gammelgården och vidare upp till Osmundsberg. På vägen dit kan vi se var Laggar Anders kök finns.

Vi kommer också att besöka Röjåsgården på Osmundsberg och avslutar med att gå runt vid Styggforsen.

Allmän info:
– Du måste ha köpt biljett innan du åker till Boda. Om det är fullt så får du inte vara med.
– Ta med eget fika.

Här kan du köpa biljett!

Antal biljetter är begränsat till 10 för att det inte ska bli trångt. Om biljetterna är slut men du vill ställa dig i intressekö så skriv till kontakt@folkmusikenshus.se och skriv Spelmanssafari i rubriken.

Känner du dig det minsta dålig så stanna hemma, du får tillbaka biljettavgiften.

Folkmusikens hus med stöd av Bilda Mitt och Statens kulturråd.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Musik

Mer inom Folkmusik