Skip to main content

Workshop: Arkivdyk Hälsingland med Esbjörn Wettermark och Staffan Jonsson på Delsbostämman

Delsbostämman ställer om till digitala varianter i år. Här kan du njuta fantastisk folkmusik direkt hemma vid din skärm. Du hittar dem via facebook när vi sänder på Delsbostämman och Bilda Folks sidor.

Favoriter från Hälsinglands folkmusikarkiv med Esbjörn Wettermark och Staffan Jonsson

År 2002 började arbetet med att digitalisera Hälsinglands stora folkmusikarkiv. Tusentals inspelningar med spel och sång finns att lyssna på. Att leta låtar i arkiv kan dock vara lite som att leta efter en nål i en höstack, så därför presenterar Delsbostämman i samarbete med Hälsinglands spelmansförbund och Bilda Mitt denna workshop. Två som i många år har arbetat med arkivet är riksspelmännen Staffan Jonsson och Esbjörn Wettermark. Ni kommer känna historiens vingslag när de spelar inspelningar från Hälsinglands alla hörn. Lockrop, gamla polskor, svängig gammeldans på durspel med stjärnor från förra århundradet.

Söndag 5 juli, Online, 16:00

Se inslaget på:
https://www.facebook.com/delsbostamman/

Kan även ses på youtube från den 6/7

Esbjörn Wettermark
Staffan Jonsson

I samarbete med:
Bilda
Hälsinglands Spelmansförbund

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Musik

Mer inom Folkmusik