Skip to main content

Digitalt allspel med familjen Härdelin m fl på Delsbostämman

Delsbostämman ställer om till digitala varianter i år. Här kan du njuta fantastisk folkmusik direkt hemma vid din skärm. Du hittar dem via facebook när vi sänder på Delsbostämman och Bilda Folks sidor.

 Kolla in Delsbostämmans webbsända allspel från Bönhuset med Thore, Thuva och Emma Härdelin med flera.

Här kan du ladda ner inspelningar av Staffan Jonsson med årets allspelslåtar och öva dig i form.

 

Allspelsledare och tillika konferencierer under det som traditionellt brukar vara söndagens öppna scenprogram från Spelkullen är Thore och Thuva Härdelin, riksspelmän i tredje och fjärde led. Spelmansfamiljen Härdelin, starkt rotade i den hälsingska folkmusikmyllan har funnits med på stämman sedan starten 1952 då Thores far Sven, även han riksspelman, under många år ledde programmet från Spelkullens scen. I år har vi även med oss Emma Härdelin samt en knippe härliga Hälsingespelmen då vi streamar allspelslåtarna från Forngårdens Bönhus. Pga Covid 19 är stämman i sin vanliga form inställd, av omsorg om oss alla. Vi spelar de allspelslåtar som brukar spelas från Spelkullen, följ oss via valfri device och spela med från din egen trädgård, tältplats eller var helst du befinner dig, häng på!

Den första folkmusikfesten i Delsbo var hälsingestämman 1908, anordnad av Nathan Söderblom, Sven Kjellström och Thore Härdelin d.ä för att främja den allt mindre populära folkmusiken. Annandag midsommar kl 10 började spelmanstävlingen. Först ut blev genom lottning Myr Hans med två låtar. Han hade då 15.000 människor framför sig och erövrade ett 2:a pris på 20 kr.

Varför inte passa på att lära dig de vanligaste allspelslåtarna som brukar spelas på Delsbostämman?
Staffan Jonsson har spelat in i långsamt tempo och fullt tempo. Öva på fram till den 5 juli och häng med från var helst du befinner dig när vi spelar låtarna från Forngårdens Bönhus på stämmosöndagen!

Söndag 5 juli, Online, 13:00

Häng med när vi spelar allspelslåtar live på:
https://www.facebook.com/delsbostamman/

Kan även ses efter sändning på Youtube

Thore Härdelin
Thuva Härdelin
Emma Härdelin
Urban Andersson
Johanna Karlsson
Per-Olof Swing
Jesse Ljung
Staffan Jonsson

Foto: Sabina Wixner

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Musik

Mer inom Folkmusik