Skip to main content

De orientaliska kyrkornas moderna historia: dialog, hot och kulturellt arv

Att situationen för de kristna i Mellanöstern är katastrofal kan knappast ha undgått någon. Välkommen till en studiecirkel om de orientaliska kyrkorna, deras historia och framtid.

Situationen för de kristna i Mellanöstern är mycket svår. För kristendomen har gamla Mesopotamien, Abrahams land, gått förlorad. Förvisso kommer det att finnas kristna kvar i Irak och Syrien men deras kritiska röster angående deras öde är på god väg att tystas ner mer eller mindre för gott.

Vad gör världssamfundet gör för att hjälpa de kristna och andra minoriteter i den här delen av världen?  Kan de kristna återigen åstadkomma den rörelse av mångfald och sekularisering som är nödvändig för samhällen på väg att hamna i fanatismens klor? Dessa och fler frågor kommer lyftas under kursen.

20 tillfällen, v36 – v46 (uppehåll v 44).

Presentation av kursledaren:

Kursledare Paul Katsivelis är doktor i arabiska vid Stockholms universitet med inriktning på religionshistoria och politisk islam. Katsivelis har de senaste tre åren lett ett projekt mot radikalisering och extremism som går ut på att hitta alternativa berättelser mot religiöst motiverade kontroversiella frågor.

För frågor och mer detaljerad kursplan kontakta Tawfik Matty

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Religion och tro