Skip to main content

Slow Fashion - Vägen till en hållbar garderob

Våra garderober fylls av mer och mer kläder. I klädbutiker lanseras nya kläder i en allt snabbare takt. Samtidigt som vår klädkonsumtion ökar, går endast en bråkdel av alla kläder av alla kläder vidare till second hand eller återvinning. Det är inte hållbart. Kan slow fashion vara lösningen?

Slow fashion står i kontrast till dagens snabba shoppingmode och värdesätter istället eftertanke, personlig stil och kvalitet.
 
Slow fashion, vägen till en hållbar garderob är en studiecirkel för dig som tillsammans med andra vill inspireras och peppas till en mer hållbar klädkonsumtion. Cirkeln bygger på boken Slow Fashion: din guide till smart och hållbart mode, av Jennie Johansson och Johanna Nilsson och tar upp konsumtion, hållbar utveckling, kläder, tyg och personlig stil.

Inför varje ny träff får du som deltar en utmaning, en hjälp på traven till att bli en mer hållbar klädkonsument. Vi avslutar sista träffen med en klädbytarkväll. Teman som behandlas är:

– Problem inom klädindustrin
– Lär dig se vad som är bra kvalitet
– För- och nackdelar med olika klädmaterial
– Hur ser din klädkonsumtion ut?
– Stilsjälvförtroende

Kurstillfällen
– 21 september
– 5 oktober
– 19 oktober
– 2 november
– Avslut med klädbyte

Tider: 18-20:15

Om ledaren Frida Grundell:
Secondhand är en livsstil som från början mest handlade om ekonomi. Men har med åren blivit en hobby och har öppnat upp för ett stor och passionerad lek med kläder och stil. Jag är en helt vanlig kvinna, fru och mamma som har som mål att leva med så hållbar klädkonsumtion som det bara går och ha skoj samtidigt.

 

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Mölnlycke Kulturhus
Biblioteksgatan 2
43530 MÖLNLYCKE