Skip to main content

Cirkelledarutbildning på distans - Lära för att leda

Demokrati, ledarskap och konflikthantering. Välkommen till en cirkelledarkurs på distans som kommer att stärka dig som studiecirkelledare!

Tillsammans med två erfarna verksamhetsutvecklare från Bilda kommer vi att blanda teori, workshop och samtal för att att fördjupa oss i gruppens betydelse, den goda ledaren och gruppens lärprocesser. Vi utifrån från ett demokratifokus, och ser hur man kan lära sig hantera det oväntade, och använda det på ett positivt sätt.

Du får verktyg och metoder för att skapa delaktighet i gruppen. Vi lär oss av och med varandra. Ett tillfälle att utvecklas och reflektera över ditt ledarskap.

Distanskursen är uppdelad på två tillfällen, den 7 och 21 oktober kl 18-20 via Zoom. För grupprocessens skull önskar vi att samtliga deltagare har möjlighet att delta vid båda tillfällen.

Deltagare kommer att få kort material för inläsning mellan första och andra kurstillfället.

Kursen består av följande moduler:

  • Ledarskap
  • Grupprocesser
  • Konflikter

Pris: Kursen är gratis för dig som är cirkelledare inom Bilda. Övriga betalar 600 kr.

Kort skriftligt inläsningsmaterial ingår och skickas ut separat inför andra kurstillfället. Ange därför gärna mejladress i anmälan.

Kursen sker digitalt via Zoom. Vi återkommer med zoomlänk och mer information inför första kurstillfället. Ingen förkunskap i Zoom behövs. Du behöver dock tillgång till dator/surfplatta och internetuppkoppling.

Innan kursen

Innan kursen är det bra om du har gjort vår digitala grundkurs för cirkelledare. Den är obligatorisk för alla cirkelledare i Bilda och där får du mer information om vad folkbildning är, vad vi förväntar oss av dig som cirkelledare och hur vi kan stötta din cirkel. Du gör den via en dator eller mobil när det passar dig. Den tar ca 40 minuter att göra.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Ledarskap och pedagogik

Mer inom Cirkelledarutbildning