Skip to main content

Cirkelsnack med Joel Halldorf - intresseanmälan

Alla jagar vi efter det heliga, det som ger existentiell svindel, och vi söker svar på eviga frågor som: Vem är jag, vad är meningen – och finns det något som är värt att kallas heligt?

Cirkelsnack med Joel Halldorf utgår från boken Gud: Jakten – Om de existentiella strömmar som flyter genom vår samtid

Sverige kallas ibland för världens mest sekulariserade land, men det heliga existerar som en underström också i det sekulära. Det menar författaren och teologen Joel Halldorf som i sin bok Gud: Jakten undersöker de existentiella strömmar som flyter genom vår samtid. 

Halldorf visar att jakten på det heliga finns överallt – i såväl politik och konsumtion som religion och radikalisering. Han placerar en rad så kallade sekulära fenomen sida vid sida med religiösa rörelser som amerikansk kristen höger, islam, pingstväckelse och Knutby-församlingen och argumenterar för att det inte är så stor skillnad på religiösa och sekulära som vi ibland antagit. 
 
Joel Halldorf är docent och högskolelektor i kyrkohistoria vid Enskilda högskolan i Stockholm. Halldorf skriver ledare för tidningen Dagen och är medarbetare på Expressen Kultur. År 2018 var han aktuell med boken Gud: Återkomsten. Varför religionerna kommer tillbaka och vad det betyder (Libris).

Learnify

Vi kommer att använda oss av Learnify, en digital mötesplats för att kommunicera, samarbeta, dela erfarenheter och lära av varandra. I plattformen finns också verktyg för att skapa och dela digitala, interaktiva material.

Cirkelsnack sker på distans så även om du inte kan vara med just den dagen som vi startar upp så är du välkommen att anmäla dig. Bara du kan vara med den kommande veckan efter startdatum och ca 4 veckor framöver.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig när vi fått ihop tillräckligt med anmälda för att starta en cirkel.

 

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Folkhälsa

Mer inom Existentiella frågor