Skip to main content

Cirkelsnack med Birger Thureson - intresseanmälan

Konsten att vara den man är utifrån livets alla skeenden och platser.

Cirkelsnack med Birger Thureson utgår från hans bok Leva livet ut.

Ska man efter yrkeslivets slut bara dra upp årorna, luta sig bakåt och passivt driva med tidens ström? Eller kan pensionärslivet vara fyllt av meningsfulla uppgifter och spännande utmaningar?

Birger Thureson väver ihop sina egna tanketrådar i ämnet med filosofers, författares och teologers reflektioner över livets gåva och livets gång. Han blandar vass samtidsanalys med anekdoter fyllda av humor och värme.

Vi samtalar om att leva utifrån där man är, att inte fastna i att det blev som det blev. Att hitta verktyg hur man fullt ut kan leva i den ålder och plats som man befinner sig i, inte bakåt och framåt i tiden utan i nuet.

Birger har fil kand och teol mag, är en journalist och författare med en lång rad böcker bakom sig. Han är född 1942 i Sorsele socken, södra Lappland, men bor numera i Sollentuna. Han har en starkt engagemang i människorättsfrågor och har bland annat skrivit om den humanitära krisen i DR Kongo och fredspristagaren Denis Mukweges arbete bland våldtagna kvinnor (boken De glömda kvinnornas röst). Birger Thureson har lett skrivarkurser både i Sverige och utomlands, och är en ofta anlitad föredragshållare. 

Learnify

Vi kommer att använda oss av Learnify, en digital mötesplats för att kommunicera, samarbeta, dela erfarenheter och lära av varandra. I plattformen finns också verktyg för att skapa och dela digitala, interaktiva material.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig när vi fått ihop tillräckligt med anmälda för att starta en cirkel.

 

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Folkhälsa

Mer inom Existentiella frågor