Skip to main content

Teologidagar på Styrsö - Blir i samma form och medverkande 16-17 april 2021 som var tänkt 2020

Tema Delande. I den Andres blick blir vi till.

Årets TEOLOGIDAGAR söker språk och former för att möjliggöra delande av tro och liv i en tid då skärmtid och distraktioner får allt större utrymme. I Styrsö Missionskyrka, med himmel och hav som fond, får vi lyssna på djupet, lära, smaka, reflektera och samtala innerligt om att känna, leva och tänka kristen tro. Fyra föreläsare, fyra respondenter och en framväxande konstinstallation formar samtalet tillsammans med alla deltagare. Ett dygn för dig som vill växa och mogna i tro och liv. 

Ellen Merete Wilkens Finnseth, Mikael Kurkiala, Ylva Eggehorn och Ludvig Lindelöf, föreläser och ger inputs. Fyra respondenter ger personliga reflektioner. Konstnär Gudrun Ogstedt tolkar dagarna. Våra erfarenheter och tankegångar formar samtalen.

Andakter, god mat liksom promenader i det vackra skärgårdslandskapet har sin givna del i programmet. För dig som kommer resande väntar härliga sängar i de vackra retreatrummen.

Föreläsare

Ett språk att växa i

Ylva Eggehorn, författare och poet

Att vara överallt är att vara ingenstans 

Människan är inte bara en art utan också ett löfte som kräver en stödjande andlig kultur för att infrias. Men när livet betraktas som en marknadsplats och tempot skruvas upp drivs till slut själen i exil. Kan vi bereda en plats dit den kan återvända? Mikael Kurkiala, docent i kulturantropologi, forskare och författare. 

Att älska utan att mista sig själv

Impulser från den heliga Makrina och Nya Testamentet. Ellen Merete Wilkens Finnseth, religionshistoriker och skribent, Ski, Norge

Avgrunden stirrar tillbaks
Martin Bubers ”Jag och Du” från 1923 är ständigt aktuell i sin beskrivning av två förhållningssätt till världen. Ser vi världen som en ömsesidig relation, eller något vi skall utnyttja för egna intressen? Hur kan vi hitta den goda blicken för världen, och varandra? Ludvig Lindelöv, präst i Carl Johans församling och Bergmankännare

Anmälan

Datum: Fredag 16 april 10.15 – lördag 17 april 17.00

Kurskostnad & mat: 995kr/pers

Kurskostnad, mat & logi: Enkelrum 1635 kr. Dubbelrum 1435 kr/pers – Medboende anges vid anmälan. Sänglinne och handdukar medtages.

 Sista anmälningsdag 30 mars 2021.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Styrsö Missionskyrka
Styrsö Tångenväg 71
43084 STYRSÖ

Mer inom Religion och tro

Samtaloteket: Om det farliga samtalet med Christer Mattson

Samtaloteket: Om det farliga samtalet med Christer Mattson

För 22 år sedan möttes en ung lärare och en tonårskille i ett klassrum för att debattera nazism. Tonårskillen blev senare av Sveriges ledande högerextremister. – Jag vann debatten men jag förlorade eleven, säger Christer Mattsson.

 • Distans
  Distans
 • Plats
  Facebook
 • Datum
 • Tillfällen
  Onsdag 18:00 - 20:00
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer