Skip to main content

Kurs på Delsbostämman: Digital låtkurs med Samantha Ohlanders

Delsbostämman och dess kurser kan inte genomföras som vanligt i år men vi ställer om vissa delar till digitala varianter! Här har du möjlighet att lära dig låtar efter spelmannen From-Olle, som precis som ledaren, Samantha Ohlanders, har sin hemvist i Järvsö.

Få spelmän är lika mytomspunna som From-Olle från Järvsö. Han sägs ha spelat på över 400 bröllop och skrivit en låt till både brud och brudgum varje gång. Det finns dock en begränsad mängd låtar som kan knytas till From-Olle, och denna eftermiddag kommer Samantha lära ut några av sina favoritpolskor efter From-Olle. Samantha Ohlanders har de senaste åren turnerat runt Sverige i flera omgångar med bl a riksteaterpjäserna Fäboland och Nationalparken. Du behöver ha vana av att lära på gehör och behärska ditt instrument för att gå denna låtkurs. 

 

Hur går det till rent tekniskt? Behöver jag någon särskild programvara för att kunna delta?

 

Du som anmälts till kursen (begränsat antal platser) får en länk till zoom, ingen särskild programvara behövs men du behöver en dator eller läsplatta för bästa upplevelse. Du kommer att höra och se Samantha men din mick är avstängd så att du inte hörs när du spelar. Däremot kommer du kunna ställa frågor under kursen.

Frågor besvaras av johanna.bolja@bilda.nu, 0651-565253.

Inspelningar och eventuellt noter mailas ut till deltagarna efteråt. Kursavgift skickas i förväg.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Musik

Mer inom Folkmusik