Skip to main content

Sjung svensk folksång med sångsystrar - kurs med Ulrika Bodén & Sofia Sandén INSTÄLLD P G A corona

Då Norrbostämman ställts in i år kommer vi inte kunna genomföra kursen detta år. Välkommen på kurs i svensk folksång med Sofia Sandén och Ulrika Bodén! Under en och en halv dag bildas en folkkör där gruppen djupdyker i uttryck och gestaltning, stilkänsla, ornamentik och flerstämmighet.

 

Sofia Sandén från Leksand och Ulrika Bodén från Helgum hör till två av Sveriges främsta folksångerskor. Deras uttrycksfulla stämsång har hörts både i duo och i populära gruppen Ranarim. På senare år har de utmejslat sina egna uttryck och solokarriärer men är nu åter lyckligt förenade i sin duo, Sångsystrar.

Under 2019 arbetade Ulrika och Sofia med ett projekt Song sisters /Sångsystrar för att utveckla och utforska flerstämmighet inom svensk folksång, både vad gäller klang, rytm och sväng. De vill lyfta fram just folksången som till stor del är en kvinnlig tradition i Norden och historiskt inte fått lika stort utrymme som den instrumentala spelmansmusiken.  

 

Under deras kurs jobbar de med dessa delar:

Andningsövningar, kroppsmedvetenhet och röstträning 

Uttryck och gestaltning 

Stilkänsla – vad är det som gör att det låter just folksång 

Ornamentering/utsmyckning 

Sjunga flerstämmigt, vi lär ut sånger och arrangemang att sjunga tillsammans. 

Sångglädje! 

 

Kursen avslutas med att gruppen framträder på scenen under Norrbostämmans scenprogram söndag den 12 juli någon gång mellan kl. 14-18. 

Tider för kursen:

Lördag 11/7 – Drop in fika från kl. 10.30, kursstart kl. 11. Dagen avslutas kl. 18.00. Söndag 12/7 Start kl. 09.00 – 12.30, sen paus för egen lunch innan scenframträdande på söndag eftermiddag. Exakt tid meddelas senare.  

Boende: ordnas av deltagarna, tips: https://www.svanbacken.se/

Mat: lunch lördag samt fika lör fm och em samt sön fm ingår. 

Meddela eventuell specialkost till skinnars@icloud.com

Avgift: 1500 kr, faktureras två veckor innan kursstart.

  

Kursen anordnas av Studieförbundet Bilda i samverkan med Norrbo Hembygdsförening.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Musik

Mer inom Folkmusik