Skip to main content

Kurs i Kulning och vallmusik med Ulrika Bodén

Grundkurs i kulning och vallmusik. Kursen passar både för nybörjare och för dig som vill fräscha upp kulningskunskaper sedan tidigare. Du får även metoder för att fortsätta träna själv hemma.

Vi lär oss skillnaderna i lockrop beroende på vilket djur man ropar på, fina vallvisor, sånger och kulningsmelodier samt lyssnar på autentiska inspelningar från fäbodar för att få en nyanserad bild av denna improviserade bruksmusik. All undervisning sker på gehör, du behöver inte kunna noter för att vara med på kursen.

Kulning (kôkning på dialekt) är inte bara vacker musik och intressant kulturhistoria. Det är också ett sätt att utmana sig själv att våga höras och ta plats utöver det vanliga, att upptäcka en ny styrka i sin egen röst.

Kursdagarna börjar med en skön och grundlig uppvärmning av kropp och röst. Vi jobbar sedan utifrån var och ens egna förutsättningar. Kulning är inget konstigt och svårt, det handlar enbart om att våga hitta sin egen röst där den klingar som mest fritt och starkt!

Om ledaren

Ulrika Bodén är folksångerska från Helgum i Ångermanland med stor vana att förmedla detta kraftfulla sång- och ropsätt till både nybörjare och mer erfarna kulare som vill vidareutveckla sig.

Var?

Västerbottens museums lokaler. Vi går också en liten tur ut på Gammliaområdet om vädret tillåter, och låter rösterna klinga i sin rätta miljö.

När?

18-19 april
Lördag kl 10.00-16.30
Söndag kl 10.00-14.30
Paus för lunch båda dagarna och eftermiddagsfika på lördagen. Fika ingår. Ange eventuella allergier eller specialkost i anmälan.

Anmälan är bindande!

Sjukintyg krävs vid avanmälan. Administrativ avgift på 100 kr utgår oavsett.
Läs mer om villkoren här: https://www.bilda.nu/om-studieforbundet-bilda/anmalningsvillkor

Arrangörer: Bilda Nord, Västerbottens Museum

Fotograf: Leif Wikberg

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Umeå Gammlia
Helena Elisabeths väg 3
90342 UMEÅ

Mer inom Musik

Mer inom Folkmusik

FOLK´APPELLA
  • Plats
    Uppsala, Stockholms kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Onsdag 18:00 - 21:00
  • Tillfällen
    1 tillfällen
Läs mer