Skip to main content

Foto för pensionärer

En fotokurs som riktar sig till dig som är pensionär och som vill lära dig mer om digital fotografi. Inga förkunskaper krävs!

På kursen kommer vi att gå igenom kamerateknik, bildanalys och bildbehandling. Du bör ha en digital kompaktkamera eller systemkamera, men mobilkamera går också bra. Funderar du på att köpa en kamera kan du få låna och testa en under kursen.  

Vi kommer att fotografera olika motiv; ruiner i Visby, raukar på Fårö, stormiga stränder, gnistrande stjärnhimlar, vackra porträtt både i ateljé och miljö! Du kommer också att få prova på drönarfoto. 

Upplägg för en normal fotolektion på ungefär 3 timmar (om vi inte tar en längre heldags fototur):

Vi börjar med gemensam genomgång för att sedan åka till utvalt fotoställe där vi fotar till vi är nöjda. Därefter åker vi till printstudion för att ladda ur bilderna ur kameran (gärna i egen medhavd dator), följt av bildgenomgång. Du väljer ut dagens bästa bilder som vi bildbehandlar i ett datorprogram och skriver ut.
Genomgång av kamerateknik, kompositionslära och bildbehandling och fika sker alltid i printstudion i Västerhejde.

Vi avslutar kursen med en gemensam fotoutställning. Mer information om den kommer när vi ses på kursen.

Om kursledaren Torsten Kvarnsmyr: Erfaren fotograf och grafisk formgivare samt verksam fotolärare på Gutegymnasiet på Gotland.

Varmt välkommen med din anmälan!

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Grappo, Graphic Design & Photo
Västerhejde Bjerstorpsvägen 14
62261 VISBY

Mer inom Film, foto och ljud

Mer inom Film och foto