Skip to main content

Existentiell filmkväll

Välkommen till ett samtal kring filmen ”Uppenbarelsen” med reflektioner från kulturjournalisten Eric Schüldt och religionsjournalisten Anna Lindman, under ledning av Magnus Sundell. Även du i publiken bjuds in i samtalet.

Uppenbarelsen

Journalisten Jacques Mayano har just återvänt från krigets Syrien, då han överraskande blir kallad till Vatikanen. Katolska kyrkans troskongregation vill att han ska leda granskningen av några uppenbarelser, där en ung flicka säger sig ha mött Jungfru Maria. Jacques, som inte är troende, åtar sig uppgiften och det utvecklar sig till en både spännande och överraskande historia om hemligheter och exploatering, men framförallt om vårt förhållande till mysteriet.

Regi: Xavier Giannnoli. Skådespelare: Vincent Lindon, Galatéa Bellugi m fl.

Medverkande:

Eric Schüldt – kulturjournalist och programledare, känd från flera program i Sveriges Radio, som ”Riktig musik”, ”Schüldt i P2”, ”Livet och döden” och program som ”Idévärlden” i SVT. Med poddar som ”Människan och maskinen” och ”Myter och mysterier” har han nått en stor publik.

Anna Lindman – journalist och programledare på Sveriges Television, med inriktning på existentiella frågor och religion. Har bl a varit programledare för serierna ”Meningen med livet” och ”Från Sverige till himlen”. Hon är även reporter på ”Uppdrag granskning” och har skrivit och medverkat i flera böcker, som ”Opium för folket” och ”Alla kan dö”.

Samtalsledare:

Magnus Sundell – programproducent på Studieförbundet Bilda, journalist

Start: 28 februari

Dag och tid: Fredag kl 18.00

Tillfällen: 1

Mötesplats: Babettes kafferi

Stora Badstugatan 4

Pris: Entré: 125 kr på tickster.com eller Swish i dörren.

 

 

 

 

 

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Babettes kafferi
Stora Badstugatan 4
58223 LINKÖPING

Mer inom Samhällsengagemang

Mer inom Demokrati och jämställdhet