Skip to main content

Kulningskurs i fjällmiljö med Katarina Hallberg 21-23 maj 2020

Lär dig kula/kauka i skogen och på fjället. Ett perfekt sätt att träna lungor och samtidigt andas fjälluft och fria vidder.

Är du sugen att prova ett gammalt och kraftfullt sätt att använda rösten på? Kulning (eller kaukning som det heter i Jämtland) är en röstteknik som användes på fäbodarna för att locka på djuren och kommunicera över långa avstånd. 

Nu erbjuder Södergården i samarbete med Studieförbundet Bilda en kurs i kulning och lockrop med Katarina Hallberg som kursledare. Katarina Hallberg är sångerska och kursledare med svensk folkmusik som specialitet. Hon är utbildad på musikhögskolan i Stockholm och har stor erfarenhet av att lära ut denna speciella sångteknik. 

Kursen vänder sig både till nybörjare och till dig som har provat förut. Vi kommer att lära oss kulningsmelodier, lockrop och även några vallvisor. Vi kommer även att bege oss ut i den vackra fjällmiljön för att prova våra nyvunna kunskaper och testa ekon.

Kursdagarna börjar med en skön och grundlig uppvärmning av kropp och röst, vi jobbar sedan utifrån var och ens unika förutsättningar. Kulning är inget konstigt och svårt, det handlar enbart om att våga hitta sin egen röst där den klingar som mest fritt och starkt.

Kulning är inte bara vacker musik och intressant kvinnohistoria, det är också ett sätt att utmana sig själv att våga höras och ta plats utöver det vanliga. Att upptäcka en ny styrka i sig själv kan bli ett steg i den personliga utvecklingen.

I kursavgiften ingår boende( inkl sängkläder, handdukar, doftfria hygienprodukter), frukost(som man gör själv) lunch, middag och kvällsfika.

Det hela börjar med fika på torsdag den 21 maj kl 15.00 Och avslutas med lunch på lördag den 23 maj kl.13.00

För mer info om kursen: Katarina Hallberg, tel: 070- 233 05 63 eller katarina.hallberg@gmail.com

Södergården är en allergianpassad gård vilket innebär att man inte får ha kemisk dofter eller ta in mat som innehåller fisk, ägg eller nötter. Vid frågor och funderingar kontakta Eva Björklund på Södergården, 070-662 40 53 eller sodergardesodergarden@astmaoallergiforbundet.se 

Varmt välkomna!
 

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Södergården
Fjällfararvägen 2
83796 UNDERSÅKER

Mer inom Musik

Mer inom Folkmusik