Skip to main content

Spelkurs - Februaridansen 2020

Spelkurs med Jonas Hjalmarsson och Fredrik Lundberg. En låtkurs där du får träffa både Jonas och Fredrik under en eftermiddag. ”Vi brukar komma in på exempelvis sväng, driv, frasering och ornamentik med utgångspunkt i de låtar vi lär ut”.

Spelkurs i stora ensemblesalen, Spira, Jönköping

Tid 13.00 – 17.00 kortare paus mitt i då vi byter spelman mellan kurserna

Max antal: 20 personer

 

Pris: 400kr ordinarie (biljett till konsert och danskväll ingår)

250kr studerande/ungdom 13-25 år (biljett till konsert och danskväll ingår)

100kr rabatt vid gruppanmälan (minst fem pers) OBS! Skriv vilken grupp du tillhör så kontrollerar vi om ni blir fem personer.

 

Jonas Hjalmarsson (Jalle): Hans musikaliska hemmaplan ligger geografiskt i norra Dalarna. Några musikaliska förebilder är Gössa Anders Andersson (Orsa), Gunnar Orre (Älvdalen), Päkkos Gustqaf (Bingsjö) och Spak Erik (Särna). Bred erfarenhet att unervisa, framförallt vuxna, från nybörjare till avancerad nivå. Lyssna på Jonas & Fredrik på www.jonashjalmarsson.com 

Fredrik Lundberg: Med musikaliska rötter i Värmland och gränstrakterna mot Norge. Han är en eftertraktad spelman med välkänt danssväng. Fredrik undervisar på heltid, främst inom Musikskolan i Arvika men också exempelvis på Malungs Folkhögskola och på helgkurser både i Sverige och utomlands.

Februaridansen 2020

Ami, Jonas och Fredrik har dansat, spelat och undervisat tillsammans under lång tid. De har alla ett stort intresse av dans, dansspel och spel och hur musiken och dansen fungerar ihop. ”Vi tycker att det är roligt att undersöka och prova oss fram, tillsammans med kursdeltagarna”. Tillsammans bjuder de på en dag med mycket dans och musik.

 

Danskvällen inleds kl. 19.00 med en liten konsert, därefter en kortare workshop som övergår i allmän dans fram till kl 23.

 

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Musik

Mer inom Folkmusik