Skip to main content

Från ilska till handling - Lev!

Med Sara Lidmans starka engagemang som inspirationskälla lär vi oss hur vi själva kan agera och skapa förändring i samhället idag. I denna workshop får du prova på att skriva opinionsbildande texter som kan skapa verklig förändring.

Workshop del 1 – Föreläsning om Sara Lidman som aktivist och talare

Workshopen börjar med en inledande föreläsning om Sara Lidman som aktivist och talare, med Ellenor Lindgren.

Sara Lidman var en av Sveriges starkaste opinionsbildare på sin tid och ledande i debatten inom flera områden, t.ex. mot Vietnamkriget, kärnkraft, skogsskövling och i arbetsrättsfrågor. Hon var kontroversiell och fortfarande står hennes tal ut som skarpa, varma, orädda och lysande i sin retoriska kraft. Saras ständiga signatur och avslutning på sina tal var; Lev! Saras uppmaning till oss – vi har ett ansvar som människor att inte lämna denna jord olevda. Vi ska se, delta, engagera oss, älska, njuta, förargas – helt enkelt leva – medan vi håller på!

Workshop del 2 – hur kan jag påverka opinionen?

I Sara Lidmans anda fortsätter vi workshopen med del två där du får redskap att i praktiken gå från ilska till handling av kampanjchefen Anna Westberg från Skiftet. Genom att lära dig hur du skriver för att mobilisera människor kring viktiga frågor, påverka beslutsfattare och få dem att lyssna på folkets röst. Du lär dig att använda kampanjverktyget MittSkifte och får möjlighet att starta din egen kampanj med några enkla steg. Vi har välfärden som tema – där vi tillsammans kan skapa en protestvåg mot nedskärningar. Workshopen hålls i samarbete med den folkbildande kampanjorganisationen Skiftet.

Bonus!

Anmäler du dig till denna workshop ingår biljett till Littfest, lördag.
OBS! Endast 20 platser – först till kvar gäller, så vänta inte med din anmälan!

Och som extra plus i kanten avslutar vi denna dag med att se föreställningen Lev!

Ett club performance, en electromusikalisk kavalkad av Sara Lidmans vassa tal. På Norrland Operan 13/3 ca kl 22.00. Musik av Tim Enberg, dramatiserat och framfört av Ellenor Lindgren.

Om Protestvåg mot nedskärningar

Läs mer och se vilka kampanjer som redan är startade: 
https://www.mittskifte.org/efforts/protestvag-mot-nedskarningar-2

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Umeå Folkets Hus
Skolgatan 59
90329 UMEÅ

Mer inom Samhällsengagemang

Mer inom Demokrati och jämställdhet