Skip to main content

Konfa 13-28 juni 2020

Konfa är för alla ungdomar som gått ut årskurs 7 och uppåt. Under Konfa träffas vi i både stora och små grupper för att lära oss mer om oss själva, varandra, Gud, kyrkan, Bibeln, livet och människors olika livssituationer.

Vem är jag, vad tror jag och vad är viktigt för mig? Hur blir man trygg som människa? Är det ok att bara tro på en del av Bibelns berättelser? Vad innebär dopet och nattvarden? Hur lever man som kristen? Vad är meningen med livet? Kan man tro på ett liv efter döden?

Dessa och många fler frågor får man möjlighet att lära sig mer om och diskutera på konfa. Kom med du också!

 

Aktiviteter
Vi firar gudstjänster och andakter tillsammans. Vi spelar volleyboll, fotboll och minigolf, leker badar och sjunger. Vi åker på utflykter med bland annat klättring och vi firar midsommar på Timans. Första veckan träffar vi även tidigare konfirmander som har ett eget läsa-mera-läger.

Konfirmationshögtiden
Lägret avslutas med en högtidsgudstjänst söndagen den 28 juni kl. 11 följt av lunch.
Kvällen innan är det fest för familjerna då konfirmanderna på kreativa sätt visar sina erfarenheter av tiden tillsammans, till exempel genom sånger, teater och berättelser.
Efter lördagskvällens fest finns möjligheten att bli döpt eller att få sitt barndop bekräftat.

Mat och boende
Vår kursgård är Snäckan i Klintehamn där vi bor i småstugor, killar och tjejer var för sig.
Vi äter tre måltider och fika per dag som tillagas på Snäckan och serveras i matsalen. En kiosk är öppen vissa tider.

Matpreferenser och allergier
När du anmäler dig, kom ihåg att meddela i noteringsfältet om det är något du inte kan eller vill äta. Skriv gärna också om du har någon allergi eller om det är något annat vi behöver veta för att du ska kunna vara med.

Förträff och återträff
En helg under våren och en under tidig höst (fredag kväll – söndag lunch) har vi en för- respektive återträff på Snäckan.

Förträff: 24-26 april

Återträff: 11-13 september

Priser och anmälan
Läger: 3 000 kr.
Förträff: 800 kr.
Återträff: 800 kr.

När du gjort din anmälan här kommer du få ett inbetalningskort tillsammans med välkomstbrevet. 
Sista datum för anmälan: 8 mars 2020. OBS! Om det är problem med anmälan eller att du inte får bekräftelse direkt på e-post, vänligen kontakta Annica Grönhagen på Bilda (kontaktuppgifter finns i fältet till höger).

Kontaktperson
I noteringsfältet är det viktigt att du uppger en målsman eller annan vuxen kontaktperson som vi kan nå under lägret. Vi behöver 1) För- och efternamn. 2) Telefon. 3) e-post.

Övrigt
Är du medlem i Svenska kyrkan? Skriv i noteringsfältet vilken församling du tillhör.
Har du koppling till någon frikyrka? Skriv i noteringsfältet vilken församling.

Frågor
Har du frågor och funderingar går det bra att höra av sig till Anna-Lena Olsson på telefon 070-372 83 94, eller till annalena.h@telia.com
Mer information hittar du på snackan.nu/konfirmationslager

Arrangörer
Konfa arrangeras av Equmeniakyrkan på Gotland i samarbete med Pingstförsamlingarna på Gotland samt Studieförbundet Bilda.
Inom dessa finns en positiv mångfald av olikheter som speglar lägrets öppenhet för olika sätt att tänka och vara.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Snäckan
Varvsholm
62376 KLINTEHAMN

Mer inom Religion och tro