Skip to main content

Gammeldans och polska för nybörjare - helgkurs folkdans

Är du sugen att lära dig dansa gammaldans och polska? Eller är det så länge sedan du lärde dig att du har glömt och vill ta nya tag? Då är det den här kursen du ska gå! Familjär stämning, gemytlig miljö, samvaro med dans, musik, god mat och finfint fika – investera i en helg på Viks gamla skola i vackra Järvsö!

Kursen är en introduktion i gammeldans och polska på nybörjarnivå. Inga förkunskaper krävs. Vi har lika mycket fokus på dansutlärning som på tips för att göra dansandet lätt och kul. Målet är att när deltagarna åker hem har de lärt sig några av de vanligaste danserna och hittat både modet att ge sig ut på dansgolvet och glädjen i att dansa. 
Kurstider:
Fredag kl. 19.00 – 21.00
Lördag kl. 10.00 – 17.00
Söndag kl. 10.00 – 12.00

På lördag kväll kl 19.00 – 22.30 är det en öppen danskväll i samma lokal som kursen där du som vill får chansen att dansa till erfarna spelmän och pröva dina danskunskaper, eller bara träffa männsikor, fika och ha det trevligt.

Kurspris: 650 kr, inkl fika alla dagarna och lunch på lördagen. Kursavgften betalas mot faktura.
Anmälan: https://www.bilda.nu/arr/1026533/gammeldans-och-polska-for-nyborjare-helgkurs-413025

Sista anmälningsdag är den 24 januari. Vi behöver minst 10 delgare för att kursen ska bli av.

Övrig info:
För att vara snäll mot knäna ha dansskor med ”snurrvänlig” sula.
Om man har tendens att bli åksjuk när man dansar kan man införskaffa åksjuketuggummi på apoteket.
Glöm inte att ange evntuella behov av specialkost vid anmälan.

Den som vill kan beställa cateringmiddag att äta på Viks skola på lördag em, kontakta Annette Gabrielsson enligt info nedan.

 Boende: Den som vill kan boka boende på hälsingegården Oljons, där ledarna Annette och Per hyr ut rum. Boende kostar 300 kr för två nätter. Ta med egen frukost, egna lakan och frotté. Boende bokas direkt hos Annette Gabrielsson.

Frågor om kursens innehåll, boende och anmälan av specialkost/allergier kontakta Annette Gabrielsson.
annettegn@gmail.com.

Varmt välkommen till Järvsö!

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Musik

Mer inom Folkmusik