Skip to main content

Folksångsnätverk Gävleborg - sång, inspiration, gemenskap

Välkommen till Folksångsnätverk Gävleborg, ett nätverk för dig som fördjupa dig i folksång. Kom och träffa andra sångare och inspireras!

Denna gång får vi besök av Susanne Rosenberg, folksångerska och professor inom musik på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Susanne forskar inom folksång och kommer att prata om begreppet folksång samt låta oss sjunga och improvisera tillsammans i projektet Folk Song Lab. 

 

Dagens upplägg:

Drop in fika från kl. 10.00.

10.30-12.00

Sångstund – vi byter visor med varandra. Föreslå gärna ett tema! johanna.bolja@bilda.nu

12.00 -13.00 Lunch, kan ätas på plats i Sjömanskyrkan där det finns café med lunch. Deltagarna betalar själva.

13.00-15.00

Susanne Rosenberg pratar kring begreppet ”folksång”, vad är det egentligen? Vi får i praktiska övningar ta del av hennes forskningsprojekt Folk Song Lab. I projektet Folk Song Lab används folksångens former och tonalitet som utgångspunkt för improvisation och nyskapande. Sedan 2014 har Susanne experimenterat i projektet Folk Song Lab med kollektiv sång och improvisation där alla deltar på lika villkor. En inkluderande och flow-skapande sångstund, där nya idéer kan få uppstå i stunden. 

Här kan du läsa mer: 

https://www.kmh.se/forskning/forskningsprojekt/folk-song-lab.html

https://heartbeatbreathe.com/

15.00-15.30

Sammanfattning av dagen och fika.

Varmt välkommen!

Frågor och info: johanna.bolja@bilda.nu

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Frälsningsarmén Gävle
Waldenströmsgatan 8
80280 GÄVLE

Mer inom Musik

Mer inom Folkmusik