Skip to main content

Sångcompaniet Demens-kören

Alla som tycker om att sjunga, och lever med demens, är välkomna som deltagare. Varje sångare har med sig en anhörig eller annan medföljare, på övningarna.

Kanske har du sett TV-serien om den engelska Demens-kören. Kören har medlemmar mellan 31 år och 87 år. De lever alla med demens, -och deras närstående finns alltid med i gemenskapen kring kören. Sången gör att många dementa upplever mindre oro & mindre ångest i sin vardag, och att livskvalitén höjs. I programmen visar forskare att hjärnan hittar andra sätt att hantera musiken, när vissa delar skadats.

Nu startar vi DemensKören i Västerås. Gamla kända låtar från olika epoker, -men även nyare sånger dyker upp. Alla som tycker om att sjunga passar i kören.

Tisdag-eftermiddagar under våren, kl 14.30-16.00. Efter sången finns möjlighet att fika & gemenskap.

DemensKören leds av Elisabeth Odebäck, tillsammans med Alf Rikner. De leder även SångCompaniets två andra körer. Varje övning är en egen höjdpunkt, och kören fokuserar inte på att ha konserter.

Varje sångare har alltid med sig en anhörig eller annan medföljare. Den anhörige/medföljaren får regelbundet mail, med de sånger & texter som sjungs i kören, – så att man kan sjunga vidare hemma tillsammans, om man vill.

Start tisdag 4 februari 2020

-med Sportlov 25/2, och Påsklov 7/4.

Sista gången är tisdag 28 april.

 

Anmälan görs till höger.

Avgift för vårterminen är 850 kr och gäller för både sångaren & dennes medföljande.

 

 

 

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Ansgarskyrkan, Västerås
Pettersbergsgatan 32
72463 VÄSTERÅS

Mer inom Musik

Mer inom Kör