Skip to main content

Danskurs med Anna Björk (f.d. Nyander)

Engelska och kadrilj är danser som är och har varit mycket vanliga i Skåne. Den här kursen riktar sig både till nyare och mer erfarna dansare, och har utgångspunkt i dansforskaren Börje Wallins tankar om den fria figurén. Med fokus på dansaren undersöker vi engelskans och kadriljens olika möjligheter och karaktär.

Anna Björk är dansare och danspedagog med rötterna i Skåne, utbildad bland annat på Danshögskolan i Stockholm och på Malungs folkhögskola, samt hos sin morfar Börje Wallin och på allehanda dansgolv.

Kursen kommer att hållas i matsalen i Sofielunds Kollektivhus.

Innan kursen, 13-14,  kommer det vara en föreläsning med Anna, ”Vad är folkdans”, den ingår i kursavgiften. Mellan föreläsning och kurs bjuder vi på lite fika.

Kursen kostar 350kr och då ingår även föreläsning, fika samt inträde till Malmö Folk på kvällen.

Anmäl er gärna i god tid, blir det för få anmälningar så får vi tyvärr ställa in.

Varmt välkomna!

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Sofielunds Kollektivhus
Sofielundsvägen 71
21434 MALMÖ

Mer inom Dans och teater

Mer inom Folkdans