Skip to main content

Bibliodrama på bibliska platser i Israel och Palestina

Följ med till Betlehem och herdarnas äng!

Tänk att få besöka platserna där Jesus levde sitt liv och göra Bibliodrama där! Att följa Jesus från herdarnas äng i Betlehem, upp på frestelsernas berg, vandra med lärjungarna på Olivberget, uppleva kampen i Getsemane trädgård och korsfästelsen på Golgata. Vandringar ingår i programmet och ett dopp i Döda havet. Vi kommer även att göra något studiebesök, där vi möter människor som lever i den långvariga och svårlösta konflikten i området för att höra deras berättelser.

Välkommen till en bibliodramaresa till Israel och Palestina 28/4-5/5 2020.

 

Bibliodrama

Bibliodrama möjliggör ett dynamiskt samspel mellan de bibliska platserna och texterna i ett nutidsperspektiv. Som deltagare inbjuds du att undersöka, uppleva och reflektera kring de bibliska berättelserna med alla sinnen och med hela kroppen genom kreativa övningar, enkla rollspel, skrivande och samtal. Metoden och förhållningsättet skapar ett möte mellan text, plats, grupp och individ som berör på djupet.

 

Resan kan vara något för dig som…

… blir nyfiken och intresserad när du läser denna inbjudan.

… vill få fördjupning kring bibeltexter och bibliska miljöer för undervisning, predikan och annat religionspedagogiskt arbete, till exempel i församling, skola eller kyrklig utbildning.

… vill uppleva pedagogisk inspiration och lära mer om Bibliodramas metoder.

 

Ledare Petra Falk, resepedagog Bilda, och Anna Gradin, diplomerad bibliodramaledare. 

 

Kostnad 15.800 kr. Priset inkluderar flyg från Arlanda, enkelrum med halvpension samt transporter i Israel och Palestina. Inrikes resor och ev boende på Arlanda ingår inte. 

 

Förberedelser Vi förbereder oss inför resan och gör uppföljning efteråt genom träffar och studier på nätet under våren.

Det är önskvärt att du har provat Bibliodrama tidigare.

 

Anmälan och villkor Anmälan sker via e­post till anna.gradin@dalkarlsa.se

Din anmälan registreras efter att en anmälningsavgift på 2. 000 kr betalats in. Slutbetalning av deltagaravgiften sker mot faktura cirka 1–2 månader före av resan. Vid återbud betalas inte deltagaravgiften tillbaka. Via ditt försäkringsbolag kan du ordna ett avbokningsskydd för avbokning vid sjukdom etc.

 

Information anna.gradin@dalkarlsa.se eller 070-606 0129

Artikel från föregående resa finns på bibliodrama.se/ litteratur/artiklar 

 

Arrangörer   Studieförbundet Bilda i samverkan med Bibliodramasällskapet i Sverige och Dalkarlså folkhögskola.

Försäkring

Som deltagare i en studieresa med Bilda är du försäkrad via vår försäkring hos ERV. Försäkringen gäller såväl i Israel som på Västbanken. Försäkringen innefattar inte avbokningsskydd. Önskar du avbokningsskydd, kontakta ditt försäkringsbolag, eller ERV som kan erbjuda detta. Observera att avbokningsskydd som regel ska tecknas i samband med bokning av resan.

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Religion och tro